Житомирські правоохоронці розкрили жорстоке вбивство киянина

03.04 14:43    
Більше півроку оперативники карного розшуку та слідчі області працювали над встановленням особи загиблого, чиє спотворене вогнем тіло знайшли неподалік дороги у Попільнянському районі. Встановити вбивць 51-річного чоловіка міліціонерам вдалося у результаті титанічної та наполегливої роботи упродовж двох років. Нині обом затриманим оголошено про підозру.

У квітні 2012 року між двома селами у лісосмузі місцеві жителі знайшли труп чоловіка. Зовнішній вигляд обгорілого тіла однозначно вказував на насильницьку смерть. Відтворюючи події, експерти прийшли до висновку, що нещасного спочатку повісили, а потім ще й підпалили, обливши перед цим легкозаймистою сумішшю. Причиною смерті судово-медична експертиза назвала механічну асфіксію внаслідок здавлення органів шиї петлею.

- Ні впізнати постраждалого, ні ідентифікувати за будь-якими даними було неможливо. Вціліли лише окремі фрагменти одягу та взуття, - розповідає слідчий відділу СУ УМВС України в Житомирській області Віктор Шипнівський. – Під час попереднього огляду вік чоловіка видававсь у межах 20-30 років і лише згодом з’ясувалось, що йому за 50.

За кілька днів ретельних перевірок стало зрозумілим, що загиблий однозначно немісцевий. Кількаразовий обхід осель жителів довколишніх сіл та збір необхідної інформації позитивних результатів не дав. Жодних зачіпок для встановлення особи чи вбивць.

Запити із наявними ознаками та описом загиблого були розіслані у сусідні регіони держави. Лише за кілька місяців копіткої роботи, у тому числі перевірок баз даних безвісно зниклих людей, вдалося ідентифікувати загиблого. Він виявився жителем Києво-Святошинського району Київської області. Заяву про його зникнення подала дочка наприкінці квітня 2012 року.

- Батько уже давно жив один: вони розлучились з мамою. Винаймав житло у с. Тарасівці, а незадовго до смерті продав там земельну ділянку. Купив автомобіль, щось, певно, залишилось, - розповіла міліціонерам заявниця.

Також жінка пригадала, що упродовж останнього часу батько підтримував стосунки з жителькою Черкащини, яка час від часу навідувалась до нього, та й він бував у неї в гостях.

Знайти незнайомку було не важко, проте її свідчення не набагато прояснили ситуацію. Чоловік телефонував до неї уранці й повідомив, що їде у гості. Надвечір під час ще однієї телефонної розмови з’ясувалось, що він разом з другом ще в дорозі. У ході спілкування нібито прозвучало ім’я товариша й те, що вони збираються робити зупинку. Однак ні того дня, ні наступного чоловік так і не з’явився.

- З цього моменту ми працювали у двох паралельних напрямах: розшукували автомобіль загиблого та встановлювали таємничого друга, - розповів заступник начальника УКР УМВС Віктор Пилипко. – Нам вдалося вийти на двох молодиків, з якими фактично за день до гибелі познайомився потерпілий. Обоє на цей час уже виступали обвинученими у судовому розгляді вбивства літньої жінки.

Проте низка обставин та зібраних доказів переконливо свідчили про їх причетність й до цього злочину.

До того ж знайшли оперативники й автомобіль загиблого, за цей час транспортний засіб тричі змінював власника, але усі угоди відбувались за участі кількох людей. То ж ті відразу пізнали перших продавців «шестірки».

Двоє жителів Козятинського району Вінницької області, 29 та 39 років. На даний час судом відносно обох винесено вирок у вигляді 14 та 12 років позбавлення волі за розбійний напад та вбивство через повішення, поєднане із заволодінням майном. Нині відомо, що цей злочин підозрювані вчинили у м. Білій Церкві Київської області уже після спалення чоловіка.

Самі ж осуджені не визнають власної причетності. У разі доведення їх вини у судовому порядку за сукупністю кримінальних діянь, серед яких найтяжче - вбивство з корисливих мотивів, обоє можуть довічно залишитись у місцях позбавлення волі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення