В Житомирських лісах затримано трьох злочинців

В Житомирських лісах затримано трьох злочинців

18.09 11:19    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в відділу по зв’язкам з громадськістю УМВС України в Житомирській області. охочих швидко й без зайвих зусиль заробити завжди вистачає. Тільки, на жаль, найчастіше вдаються вони до не зовсім законних способів. Одним із них сьогодні є демонтаж ліній повітряного електричного зв’язку. Час від часу зв’язківці, прибувши на виклики про несправність телефонних ліній, виявляють відсутність самих кабелів.

У таких випадках, звичайно, йдеться не лише про шкоду, завдану ВАТ «Укртелеком», хоча вона завжди у декілька разів більша, ніж ймовірний заробіток полювальників за кольоровим металом, але й про людей, що на певний час залишаються без телефону. Не дивлячись на всі сучасні інновації, саме цей вид зв’язку для багатьох, особливо літніх людей, є звичним та зручним. Тому такі крадіжки завдають клопоту і підприємству, і споживачам його послуг.

З початку року на території області було зареєстровано 12 подібних випадків. Це втричі менше, ніж минулого року, але навряд чи бабусю, яка не має можливості викликати швидку, втішать ці статистичні дані.

Так, у серпні у м. Малині 25-річний житель однієї з багатоповерхівок по вул. Огієнка не знайшов нічого кращого, ніж зрізати телефонний кабель у підвалі власного будинку – понад 200 метрів. Працівники міліції уже за декілька днів встановили причетність хлопця до цього злочину. Для відновлення повноцінного зв’язку знадобивсь певний час.

У вересні поблизу с. Світина Житомирського району невідомі зрізали майже сто метрів телефонних дротів. Працівники міліції, що оперативно прибули на місце події разом із представниками підприємства-власника, неподалік у лісі виявили трійцю парубків, що займалися обпалюванням щойно викраденого кабелю. Тепер хлопці про свою підприємницьку діяльність з кримінальним присмаком розповідають у райвідділі.

До речі, їх дії класифікуються статтею 185 Кримінального кодексу України, якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни ув’язнення.

Окрім того, у разі зловмисного пошкодження (!) ліній зв’язку, що спричинило тимчасове припинення зв’язку, відповідно до статті 360 Кримінального Кодексу України передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 1 року, або обмеження волі на строк до 2 років.

Тож чи варто ризикувати?

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення