«Мавка. Лісова пісня» — у Житомирі на спецпоказ мультфільму приїхав режисер Олег Маломуж

22.03 22:41    
«Мавка. Лісова пісня» — у Житомирі на спецпоказ мультфільму приїхав режисер Олег Маломуж

Феєрична екранізація одного з перших прообразів фентезі в українській літературі, драми всім відомої Лесі Українки "Лісова пісня" зібрала повну залу глядачів.

В новому, більш дитячому образі змальована головна героїня твору Мавка та її коханий Лукаш. Також глядачі знайомляться з новими персонажами, як жабокиць Квусь, лісовик Гук, песик Лукаша Шусть, рисеня, які відсутні у творі Лесі Українки. За словами режисера кінострічки Олега Маламужа ці персонажі черпалися з української міфології, але були видозмінені на позитивних, легких для сприйняття, адже більшість глядачів — діти, яких можуть налякати справжні міфологічні образи.

«Мавка» — це захоплююча казка для дітей та дорослих, яка знайомить з українським фольклором. Лукаша озвучив відомий сучасний співак Артем Пивоваров, Мавку — Наталка Денисенко, у ролі Фрола, слуги Килини, можна почути голос Сергія Притули, а Той, що у скелі сидить, говорить голосом Олега Скрипки. Чарівний спів Мавки пролунав голосом української співачки Христини Соловій, а пластичні рухи відтворили Катерина Кухар та Таісія Хвостова. "Ніколи не бачив такої дивовижно-прекрасної лісової нечисті", — каже Лукаш. Справді, всі лісові істоти химерні і прекрасні водночас.

Викладачка музичної школи імені Лесі Українки Ганни Остапенко на спецпоказі виконала арію Мавки «Коли б ти нічко» з опери сучасного українського композитора Мирослава Волинського «Лісова пісня».

«Сама стрічка створювалась досить довго, ідея спочатку йшла від продюсера фільму Ірини Костюк, вона з чоловіком довго збирали команду, яка змогла спільними зусиллями зробити шедевр. Це результат десятирічної роботи української кіноіндустрії. Досить довго вивчалася українська міфологія і потім інтерпретувалася до дитячої аудиторії. Ми орієнтувалися, щоб це було приємно для дітей, щоб можна було зробити ляльку, з якою дитина буде засинати. Це цілий Всесвіт, який може далі перетворитися на серіал. Коли важко, героїня знаходить у собі сили і йде далі, це не кінець, у неї ще є майбутнє, як і в України. Стрічка вже перекладається іноземними мовами, для того щоб мультфільм могли побачити за кордоном. Ми плануємо покази в 80 країнах. Це важливо для популяризації українського кіно у світі», — говорить Олег Маламуж.

«Ми вивчали «Лісову пісню» цього року, головна героїня Мавка, навіть вже її ім’я нагадує мені загадковість, чарівність та принцесу лісового царства», — ділиться враженнями семикласник Сашко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення