Володимир Арешонков: Бюджетні кошти – це людські гроші, це наші з вами податки, які мають бути раціонально використані

Володимир Арешонков: Бюджетні кошти – це людські гроші, це наші з вами податки, які мають бути раціонально використані

07.08 17:06    
Президент Петро Порошенко підписав Закон про зміни до державного бюджету на 2017 рік. Гроші від перевиконання бюджету, зокрема, спрямують на субсидіювання населення, ремонт та будівництво нових доріг та фінансування медицини на селі. Депутати виділили 4 млрд гривень для розвитку сільської медицини. Держбюджет перевиконали завдяки детінізації та боротьбі з корупцією. Частково – близько 1 млрд грн – це гроші, які конфіскували в "сім'ї Януковича".

Деякі представники політичних сил уже почали активну агітаційно – інформаційну кампанію з приписування собі в заслуги спрямування коштів Держбюджету на ті чи інші потреби населення. У цьому контексті народний депутат України від Коростенщини Володимир Арешонков цитує Маргарет Тетчер, яка влучно зазначала: «Немає ніяких державних грошей, є гроші платників податків».

«Всі проблеми, які вирішуються, потребують великих зусиль широкого кола осіб, починаючи з сільського голови, директора школи чи завідувача ФАПом до керівника ОДА, нардепів, профільного міністра. Головне - консолідація та підтримка на всіх рівнях. Багато з того, що робиться, використовується представниками тих чи інших політичних сил для власного піару. Але хоч чуємо в рекламних роликах, хто «ліг кістьми», аби в країні було підвищено мінімальні зарплати, всім зрозуміло, що це робилось спільно. Багато позитивного робиться і завдяки донорським коштам наших зарубіжних партнерів з Європи та США. Недавня законодавча ініціатива американців - створення “Фонду для протидії російському впливу”, з якого на підтримку енергетичної безпеки України передбачається виділення 30 млн. дол.

Моя робота, робота моїх колег - депутатів, посадовців виконавчої влади і органів місцевого самоврядування має бути спрямована на забезпечення комфортних умов для проживання людей через мінімізацію неефективного використання коштів та витрачання бюджетних грошей на те, що конкретно потрібно людям. Саме для цього за власні кошти, які сплачуються у вигляді податків і зборів, вони наймають нас на роботу», - констатує парламентарій Арешонков.

Нагадаємо, у липні Комітет з питань бюджету Верховної Ради України погодив перелік доріг, які будуть відремонтовані у 2017 році. Було враховано і пропозиції народного депутата України Володимира Арешонкова. У визначенні першочерговості та пріоритетності у цьому питанні, як підкреслив нардеп, брався до уваги один з важливих критеріїв – забезпечення нормального сполучення у межах територій об’єднаних територіальних громад. «Мешканці суміжних населених пунктів повинні мати можливість безперешкодно дістатись до центру ОТГ, власне, це основна умова для забезпечення якісного доступу до соціальних послуг», - підкреслив нардеп.

Буде відремонтовано під’їзд до ст. Омелянівка, автодорогу Поліське — Гулянка через, сполучення між селами Поліське — Давидки, Вигів — Омелянівка через Березівку та автошлях Ушомир — Ковбащина.

Варто нагадати і про важливу ініціативу влади щодо накопичення коштів на ремонт автомагістралей країни. У січні-липні 2017 в рамках експерименту по перерахуванню на реконструкцію доріг 50% від перевиконання надходжень митних платежів ДФС забезпечено 8 млрд 11 млн гривень, до кінця року планується спрямувати на ці потреби 12 млн.

Щодо Житомирщини, цьогоріч на ремонт доріг планується виділити 358,4 млн грн. від перевиконання збору митних платежів. З них 150 млн грн. уже поступило на рахунки облдержадміністрації. У рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування зазначені кошти Житомирська область планує використати на будівництво, реконструкцію та ремонт майже 500 км автомобільних доріг.

Підготувала Алла Яковенко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення