Міністр Соцполітики: На жаль, у Верховній Раді другого такого лобіста інтересів чорнобильців, як Арешонков - немає…

14.12 18:29    
Вчора відбулась зустріч представників провідних громадських організацій чорнобильців з Міністром соцполітики України Ревою. Як зазначив Міністр Соцполітики: «На жаль, у Верховній Раді «другого такого лобіста інтересів чорнобильців, як Арешонков, НЕМАЄ»...».

У свою чергу нардеп з Житомирщини Володимир Арешонков відносить цей напрямок соціального захисту чорнобильців до приорітетних у своїй роботі. Про це він написав у себе на сторінці у Фейсбук.
Міністр Соцполітики: На жаль, у Верховній Раді другого такого лобіста інтересів чорнобильців, як Арешонков - немає…

«Навряд чи хто може закинути мені, що не допрацьовую в питаннях соціального захисту чорнобильців. Відношу цей напрямок до приорітетних у своїй роботі. Публічно заявляю, і це можуть підтвердити декілька десятків керівників громадських організацій відповідного спрямування, що мало не за руки воджу їх по всіх можливих інстанціях, від рішення яких залежить доля тієї чи іншої категорії чорнобильців. Учора було приємно чути на свою адресу в присутності кількох десятків представників громадських організацій, керівництва Мінсоцполітики від земляка з Ружина, Івана Дмитровича Ковальчука (очолює ВО"Пожежні Чорнобиля..." ): «Я такого депутата ще не бачив, носиться з нами, як з малими дітьми, коли не подзвони - бере слухавку..»

У поточному році за моєї ініціативи та особистої участі пройшло десятки зустрічей. 4 зустрічі відбулись на рівні вищого керівництва Мінсоцполітики. Потрібно віддати належне витримці і толерантності очільника міністерства Андрія Реви. Для прикладу, вчора зустріч з чорнобильцями тривала три з половиною години... І ми не за чаєм сиділи: висловлювали пропозиції, аргументи, аналізували ризики, шукали точки дотику, дехто і зцепився в словесній перепалці. Якщо коло спілкування налічує 20-30 осіб, зовсім не просто дійти консенсусу. Наступна зустріч буде у форматі 2 міністерства (долучиться Міністерство охорони здоров’я), громадські організації та нардепи (якщо окрім мене хтось прийде). Бо одне з найважливіших - питання оздоровлення та лікування, а кошти, хоч і невеликі, держава на це виділяє. Проблема в ефективності їхнього використання, у механізмах освоєння і контролі. Приміром, учора піднімалось питання реабілітації та оздоровлення осіб з І - ІІ групою інвалідності. Напрацьовується законопроект про забезпечення їм супроводу.

Важко вирішується будь - яке питання соцзахисту чорнобильців в силу багатьох причин. Найголовніших дві: відсутність підтримки серед парламентарів та єдності в рядах представництва чорнобильців у громадських орнанізаціях. Вчора на зустрічі звучали закиди і стосовно несправедливого нарахування пенсій окремим представникам, і щодо забезпечення житлом, мовляв дехто по три квартири отримав і знову стоїть на черзі. Це є, як є лжеліквідатори, лжеонкохворі... Тим не менше, ми працюємо спільно над тим, щоб чітко було визначено статус та критерії справедливого соціального забезпечення людей, які хто менше, а хто більше зачерпнув ківш того лиха, яке має назву Чорнобильська катастрофа», - ділиться житомирський політик.
Міністр Соцполітики: На жаль, у Верховній Раді другого такого лобіста інтересів чорнобильців, як Арешонков - немає…

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення