Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

18.01 16:20    
18 січня політична партія «Успішна країна» в Житомирській області об’єднала громадські організації і активістів, представників Айдару, представників АТОшників, небайдужих громадян Житомира навколо питання «Попередження корупції».
Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Олена Орлова, голова політичної партії «Успішна країна» в Житомирській області, яка і ініціювала цю зустріч зазначила, що така тема вибрана не випадково. «Боротьба з корупцією – це обов’язок правоохоронних органів, на процес виконання якого впливати можливо, але найважливіше – це попередження корупції, її виявлення. Ми будемо говорити про питання продажу садочку в центрі села за 15 км від Житомира – за 6 тисяч! Це корупція? Ми будемо говорити про різні сфери, про шкільні автобуси, які не їздять, але чомусь винен в цьому приватний перевізник, про невиконання обіцянок владою, про необхідність ремонту об’єктів інфраструктури, який ремонтували декілька років тому і т.д». Олена Орлова зазначила, що були запрошені і ЗМІ, і громадські активісти, для того, щоб висвітлити ці проблеми, винести їх на обговорення, змусити владу «почути нас»!

Сингаївський Володимир, громадський активіст, житель с. Тетерівка: «2016 рік показав, що апарат Тетерівської ОТГ більше ніж районної ради. Результатом стало завершення ремонту садочку за 7 мільйонів, при запланованих 2. Це корупція? Відсутність звіту голови ОТГ – це байдужість, незнання? Чи ні? Багато прикладів можна наводити. Субвенції були спрямовані на розвиток інфраструктури, був збудований центр послуг в Корчаку, де працює 4 особи Добре? Звісно, це ж наближує послуги для людей! Але забули сказати, що щоб оплатити цю послугу треба всеодно їхати в місто за 15 км, а потім повертатися з квитанцією, бо ні терміналу, ні каси там немає. Для чого такий центр. Неодноразове прохання мешканців села Тетерівки поставити хоч якийсь навіс замість зупинки, яку ще рік тому зруйнували при аварії, голова ОТГ відповідає, що то компетенція автодору. Мінімальний комфорт мешканців ОТГ, 2 шматки шиферу виявляється не в компетенції голови ОТГ. На жодне зібрання активу сіл Корчак, Перлявка, Тетерівка, Буки, на які було запрошено голову Тетерівської ОТГ, голова не з’явилася! Зате кожного разу приїзжав поліцейський патруль! При виграному батьками суді проти закриття Корчацької школи, попри рішення суду про заборону закриття, в цьому місяці вивезли все вугілля, все комп’ютерне обладнання, при тому, що туди ще ходять діти! Це не цинізм, це варварство! При цьому, в Корчаку школи, то єдиний соціальний об’єкт, більше приміщень, де можуть зібратися люди НЕМАЄ! В Корчаку виділяють участки для хлопців АТОшників, їм по 25-30 років, у них діти, а ні школи, ні садочку в селі немає! За 40 тисяч були куплені штори в Тетерівський клуб, а на школу немає, на зупинку немає? То про яку відповідальність і чесність влади можна говорити!»
Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Коцюбко Олександр, громадський активіст: «Є документи про закупівлю в селі Дениші приміщення для амбулаторії, купити приміщення при тому, що там же керівництво ОТГ продає приміщення дитячого садочку за 6 тисяч гривень. Спочатку продавати приміщення за півтори мінімальних зарплати, а потім купити аналогічне за набагато більші кошти?! Закривати школу, мотивуючи це тим, що не вистачає 900 тисяч на рік і при цьому витрачати мільйони на премії керівництву? То що ж то як не корупція в чистому вигляді!

Репіков Анатолій, юрист, представник «Партії захисників Вітчизни». Як юрист, я хочу прокоментувати результати виграного суду за позовом батьків проти закриття Корчацької школи. Попри рішення призупинити рішення сесії Тетерівської ОТГ про закриття школи, функціонування школи було припинено! Попри рішення суду про відміну рішення сесії про закриття школи, діяльність школи припинена. Це умисні дії по невиконанню судового рішення, а це до 5 років позбавлення волі згідно Кримінального кодексу. Про це певне забуло або не знало керівництво! Звільнення працівників школи незаконно! За це керівництво повинно понести покарання! Але я хочу сказати громаді і людям, які мужньо боролися за свої права – яке б наступне рішення не прийняла сільська рада по школі, воно буде автоматично ліквідоване на підставі прийняття попереднього рішення. Анатолій Васильович зазначив, що фактом судового рішення по школі є також визначене судом значне витрачання коштів на щомісячне і щоквартальне преміювання керівництва ОТГ в обсягах 200-300% при закликах до економії коштів за рахунок закриття школи. Що то є, економія на дітях для забезпечення власних інтересів? Необхідно якомога ширше висвітлення цієї інформації, публікація в ЗМІ, звернення до губернатора, там такі зловживання, про які неможливо мовчати!

Марченко Людмила Володимирівна, педагог, зауч Корчацької школи. В першу чергу, я хочу подякувати Олені Орловій, дякуючи зусиллям якої ми змогли виграти суд, небайдужим людям, які нас підтримували, та жителям, батькам нашої громади, мужня боротьба яких заслуговує на величезну повагу! Я хочу сказати, що найбільшою нашою бідою, є представники керівництва ОТГ, які повинні захищати наші інтереси. Ці люди вчинили і найбільше протиправних дій. Керівник відділу освіти Весельський звільнив директора ще в процесі судів, вивіз особові справи дітей, конфіденційну інформацію зі школи, розіслав на всі інстанції області листи про закриття школи, хоча рішення суду ще не було! Людина обманула все обласне керівництво і не понесла за це ніякою відповідальності, попри написані батьками заяви в поліцію! Я вже мовчу про тиск, що чинився керівництвом ОТГ на батьків і вчителів: їх переконували, їх залякували непродовженням актів на землю, тим, що не візьмуть молодших дітей в садочок! То була повнокомплектна школа, але батьків змусили забрати дітей! Зараз вчаться діти, а школа не отоплюється!

Федірко Андрій, голова "Громадської організації по боротьбі з корупцією та неправомірними діями державних службовців в Житомирській області "Народний Контроль": «Риба гниє з голови, коли голова району купує приміщення в центрі міста площею 150 кв м за 150 тисяч гривень, то і голова Тетерівської ОТГ видно думає чим вона гірше за голову району, то вона продає садочок за 6 тисяч. Це не ОТГ, це ОПГ. Сьогодні вони продають Вашу школу, а завтра продадуть Ваш дім! Необхідно боротися, захищати свої права, а ми, громадські активісти Вам допоможемо!

Кучмійчук Ольга, мама учнів Корчацької школи: «Нам обіцяли автобус, нам обіцяли райські умови, по-факту ми не маємо нічого, ні нормального підвозу, ні розуміння. Діти взимку чекають по півтори години на зупинці, бо їздять загальними маршрутками! Я переводжу дітей вже в третю школу, я вже зверталася до психологів, хто за це відповідатиме? На моє звернення в апарат ОТГ, ми сказали, що ми кровопивці і заважаємо їм працювати! Моя дитина по годині стоїть на зупинці, а їм важко працювати і переробити графік»!

Ігор Орлов, доктор економічних наук: «Щоденні справи бояться світла. Чим більше ми будемо висвітлювати ці справи, чим більше ми будемо про них говорити і запрошувати ЗМІ, тим більша ймовірність, що буде покарання. Є професійні аудитори, які можуть проаналізувати діяльність Тетерівської ОТГ. Але для цього потрібно запит депутатського корпусу, сьогодні на нашому зібранні вже присутній депутат Тетерівської ОТГ, ми маємо прогрес, тому ми досягнемо успіху!"
Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

Під час круглого столу «Успішна країна» разом із житомирянами вирішували питання «Попередження корупції»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення