Володимир Арешонков: Ми маємо створити нове комфортне освітнє середовище для педагогів і дітей

05.09 11:24    
Щорічно  всі першокласники Коростенського округу, а це від 2 до 3 тисяч школяриків, отримують подарункові набори - папки з необхідним дидактичним матеріалом та канцелярським приладдям від народного депутата України Володимира Арешонкова. 2018 – 2019 навчальний рік не став винятком. Нардеп побував в окремих школах на святкуванні Дня знань та особисто вручив школярикам нової української школи подарунки, інші – отримали їх з рук помічників нардепа, загалом 2, 5 тисячі наборів.
Володимир Арешонков: Ми маємо створити нове комфортне освітнє середовище для педагогів і дітей

Крім цієї акції, спрямованої на заощадження родинного бюджету та індивідуальне привітання кожного першокласника, Арешонков бере активну участь у розбудові освітньої інфраструктури, сприяє фінансово забезпеченню шкільних та дошкільних навчальних закладів усім необхідним. Так у 2018 року на ці потреби депутатом залучено близько 2 мільйонів гривень. Десятки мільйонів коштів державної субвенції спрямовано ним на створення належних умов навчання та виховання у попередні 2016-2017 роки. Всі повинні долучатись до реформи освіти, до змін, - вважає депутат. За його словами, реформа не відбудеться без активної участі органів влади на місцях, особливо ОТГ, батьків, громадськості. «Наша мета – створити не просто нову українську школу, тобто змінити форму передачі знань, методику, впровадити інклюзивне навчання. Ми маємо створити нове комфортне освітнє середовище для педагогів і дітей. Маємо формувати нового українського громадянина – самодостатню особистість, здатну забезпечувати власний розвиток, розвиток своєї родини та держави в цілому», - констатує нардеп.

На жаль, не в усіх школах змогли забезпечити комфортні умови, у своєму окрузі депутат подбав про це заздалегідь. Необхідним і приємним подарунком для першокласників стали комплекти сучасних меблів для класних кімнат, закуплені за сприяння Арешонкова. Але робота по створенню комфорту розпочалась не сьогодні, на старті реформи. Наведемо деякі приклади. Минулоріч 130 тисяч гривень було витрачено на придбання меблів для загальноосвітніх навчальних закладів Лугинської селищної ради Лугинського району, 190 тисяч - на капітальний ремонт приміщення Лугинської дитячо-юнацької спортивної школи, 100 тисяч – на капітальний ремонт приміщення (заміна вікон) Липниківської ЗОШ І-ІІІ ст ., - це лише окремі факти допомоги депутата у районі. Цьогоріч 60 тисяч спрямовано на заміну віконних та дверних блоків Бовсунівського НВК «Школа-дитячий садок», на придбання будівельних матеріалів для капітального ремонту покрівлі Великодивлинського НВК направлено 30 тисяч, 120 тисяч депутат спрямував на придбання комплектів обладнання для дитячих ігрових майданчиків в с.Калинівка та с.Остапи Лугинського району, понад 50 тисяч – на капітальні ремонти Лугинської гімназії ім..В.П.Фількова та ДНЗ «Сонечко». Як бачимо вклад у розбудову нової української школи доволі значний як для одного району. Але все це, за словами Арешонкова, зроблено спільно, адже тендери, закупівлі, контроль, доставка…, - все це копітка відповідальна робота керівників районів, відділів освіти, очільників освітніх закладів.

Як уже зазначалось, сотні першокласників сіли за нові парти завдяки нардепу Арешонкову, спільній відповідальній роботі підрозділів освіти на місцях. Для придбання комплектів меблів для загальноосвітніх навчальних закладів Словечанської сільської ради (ОНЗ «Словечанська ЗОШ І-ІІІ ст..», Листвинська ЗОШ І-ІІІ ст., Лучанківська ЗОШ І-ІІІ ст., Можарівська ЗОШ І-ІІІ ст., Тхоринська ЗОШ І-ІІІ с..) було спрямовано 130 тисяч гривень і 200 тисяч - для загальноосвітніх закладів Білокоровицької сільської ради.

120 тисяч пішло на нові меблі для шкіл Коростенського району. Їх отримала Холосненська, Білківська, Васьковицька, Лісівщинська, Малозубівщинська середні ЗОШ І-ІІІ ступенів та Михайлівська середня ЗОШ І-ІІ ступенів. На 400 тисяч закуплено меблі для загальноосвітніх навчальних закладів Ушомирської та Горщиківської ОТГ, 260 тисяч - для загальноосвітніх навчальних закладів міста Коростеня. Близько 200 тисяч спрямовано на проведення капремонтів у дошкільних закладах Коростеня № 10, 12, 15. «Школа-гімназія» №12 на капремонт отримала 150 тисяч гривень. 40 тисяч гривень залучено на придбання телевізійного та аудіовізуального обладнання для Коростенської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8. Також для учнів Коростенської ЗОШ № 8 гарним подарунком стало відкриття нового спортивного майданчика, на будівництво якого депутатом були залучені кошти субвенції.
Володимир Арешонков: Ми маємо створити нове комфортне освітнє середовище для педагогів і дітей

Понад 160 тисяч гривень вкладено коштів в освіту Олевщини цьогоріч. А минулого року було капітально відремонтовано 25 дошкільних та шкільних закладів освіти району, майже на 400 тисяч закуплено меблів, 1 млн. 200 тисяч було спрямовано на капітальний ремонт системи опалення Новобілокоровицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Доволі красномовно щодо фінансових вкладень у майбутнє нашої держави, чи не так? Володимир Арешонков називає найважливішими інвестиціями – фінансування освіти і переконаний, що результати реформи будуть лише тоді, коли професія педагога стане статусною, престижною.

Підготувала Алла Яковенко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення