На Фестиваль льону приїдуть представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії. ФОТО

10.09 14:22    
На Фестиваль льону приїдуть представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії. ФОТО

В неділю, 16 вересня в с. Стремигород на Коростенщині відбудеться четвертий Фестиваль льону під девізом "Органічні компанії – здорова нація!". На підготовку фестивалю, на якому очікують до 10 тисяч гостей, серед яких представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії, у команди організаторів було лише 2 тижні, оскільки проведення було під питанням через проблеми з фінансуванням. Про це сьогодні, 12 вересня під час прес-конференції розповіла ідеолог фестивалю Ірина Костюшко, але вона переконана, що навіть в такий рекордно-короткий термін все вдасться, і свято буде навіть кращим і цікавішим ніж минулорічні.

«Ми підтримали цей проект із задоволенням тому, що мова йде і про творчій потенціал територій сільських, що народні традиції мають жити, мають поновлюватися, і про те, що село сьогодні має пропагандувати і виробляти нові атракції, для того, аби бути цікавими і туристично-привабливими, і відповідно залучати туристів. Напевне, тут стоїть питання набагато глибше, чи буде жити сьогодні українське село? І от такі події, фестивалі - це можливість вижити в сучасному світі, роблять конкуренто здатними», - зазначила в.о. начальника управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва, присутня на прес-конференції.
На Фестиваль льону приїдуть представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії. ФОТО

Фестиваль льону стане родзинкою області, адже Житомирщина та Полісся традиційно були відомі льонарством, переконана начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Світлана Гресь. «Я завжди була вражена тим, що багато людей їхало до Стремигорода, з першого ж фестивалю було цікаво, і ми долучаємося, до того, щоб і молодь відвідувала такі фестивалі, це наші традиції. Навіть, увага керівництва держави і області говорить, про те, що це важливо, і нам потрібно розвивати, і залучати якомога більше молодих людей, щоб вони цікавилися і потім впроваджували це самі, бо це і робочі місця, і підприємництво», - наголосила Світлана Гресь.
На Фестиваль льону приїдуть представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії. ФОТО

Цьогорічний фестиваль буде вражати неповторним поєднанням минулого та сучасного, відродженням українських традицій та новітніми технологіями, розповідають організатори. Трюки на конях, лицарі в обладунках, етно-зона з унікальними виробами з льону, ярмарок органічної їжі та досягнення сучасної техніки (дрони), крім того на фестивалі заплановано встановити рекорд із найбільшою кількістю людей вдягнутих у лляний одяг. Хедлайнерами свята стануть українська співачка Мята та етно-рок фундація «TaRuta».

«Фестиваль льону – це перш за все збереження наших звичаїв, традицій, це вплив на духовний розвиток нашої країни. Адже чим бідніше духовність людей, тим вони краще керуються. Тому я хочу, щоб фестиваль був не тільки наповнений шоу, а щоб люди відчули, що в нас є традиції, які ми повинні зберігати і передавати з покоління в покоління. Наша мрія, щоб наш фестиваль існував 100 років, бо це не лише льон, це наша культура та традиції», - насамкінець сказала Ірина Костюшко.
На Фестиваль льону приїдуть представники з Німеччини, Білорусії та Іспанії. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення