Богомолець: Купка наближених до влади олігархів казково збагачується на тлі зубожіння українців

26.10 15:21    
Влада перетворює українців на жебраків, а тим часом наближені до режиму олігархи казково збагачуються. Про це повідомила народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець на сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Революція народила монстра. За роки після революції, плодами якої ми вчергове не зуміли скористатися, в Україні народилося нове страшне явище. Згідно з останнім рейтингом, складеним інвестиційною компанією Dragon Capital спільно з журналом «Новое время», статки 100 найбагатших людей України за останній рік зростали у 12 разів швидше, ніж ВВП країни. Загалом сто олігархів сконцентрували у своїх руках 37,5 млрд доларів, що становить половину державного боргу України», – обурилася парламентар.

За її словами, паралельно з блискавичним збагаченням купки обраних українці стрімко біднішають.

«В цьому році МВФ визнав Україну найбіднішою країною Європи, яка з показником ВВП на душу населення у 2656 доларів опустилася у рейтингу нижче Молдови. Незадовільний стан економіки, війна, підвищення тарифів та інфляція перетворюють українців на жебраків, а тим часом наближені до режиму олігархи казково збагачуються», – повідомила народний депутат.

Політик порівняла ситуацію в країні з тим, що тут відбувалося за часів екс-президента Віктора Януковича, і дійшла невтішних висновків.

«Ситуація сьогодні набагато гірша, ніж була за часів Януковича. Тоді всі чітко знали: є злочинний режим і є демократична опозиція, яка має моральне право вимагати дотримання прав людей, висувати економічні, соціальні та політичні вимоги до влади. І в той час моральна сила була на боці людей – з ними намагалися рахуватися, їх боялися. Сьогодні олігархи стали найзапеклішими «патріотами». І тепер під гаслом реформ, патріотизму, та під українськими прапорами вони безкарно розграбовують країну та знищують будь-який спротив їхній потворній системі», – вважає Ольга Богомолець.

На її думку, в країні більше немає демократичної опозиції, яка могла б висувати соціальні, економічні та політичні вимоги до влади. Бо олігархи зайняли цю нішу, спотворивши та дискредитувавши наші цінності, з якими українці стояли та вмирали на Майдані.

«Віддавши владу після революції політикам, ми дозволили їм створити нового монстра — ще більш хитрого, винахідливого та жорстокого. Сьогодні влада узурпувала монополію на патріотизм, і кожного, хто має сміливість виступити проти розграбування країни – вона записує у національні зрадники. Відсторонити їх від влади цього разу буде набагато важче. Режим Януковича тримався лише на кийках та автоматах «Беркуту», але сьогодні олігархи порозумнішали, поставивши собі на службу ще й ідеологію», – розповіла парламентар.

Вона висловила впевненість: за «мотлохом слів» про реформи треба дивитися на результати.

«А результат їхніх реформ один: повний крах соціальної політики, знищення залишків справедливості в країні, суцільне зубожіння населення, а на цьому тлі – прискорене збагачення купки наближених до влади олігархів. Незабаром у нас з’явиться шанс щось змінити у державі, і ми не маємо права цей шанс проґавити. Або ми їх відсторонимо від влади, або вони нас – від життя», – констатувала Ольга Богомолець.
Прес-служба народного депутата Ольги Богомолець

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення