«Батьківщина» підтримала введення воєнного стану в прикордонних областях України

28.11 16:03    
Фракція «Батьківщина» одностайно підтримала Закон про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (№9338).

Також народні депутати від «Батьківщини» проголосували за призначення президентських виборів на передбачену Конституцією дату - 31 березня 2019 року та підтримали звернення Верховної Ради до міжнародних інституцій у зв’язку із черговим актом агресії РФ проти України.

Після тривалих консультацій опозиційні сили на чолі з "Батьківщиною" у Верховній Раді змусили президента внести зміни в указ про введення воєнного стану, якими:
· 60-денний термін воєнного стану було замінено 30-денним;
· особливий правовий порядок вводиться не по всій території держави, а лише в областях, розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів;
· обмеження конституційних прав і свобод може відбутися лише під час збройної агресії Російської Федерації та винятково на території ведення бойових дій.

У своєму виступі з трибуни Верховної Ради лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що фракція підтримує введення воєнного стану, але категорично проти обмежень прав і свобод громадян. Вона зауважила, що з перших днів російської агресії в Україні «Батьківщина» послідовно виступала за введення воєнного стану. Проте, запровадження воєнного стану мусить працювати проти країни-агресора, а не проти громадян України.

В свою чергу, заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час виступу в сесійній залі наголосив на тому, що попри введення воєнного стану, у президента немає реального та дієвого плану дій із протидії ворогу та захисту України.

Іван Крулько підкреслив, що під час засідання ВРУ він так і не почув від президента та керівників силових відомств реального плану дій на 30 чи 60 днів щодо протидії російській агресії та видворення агресора з території України, щодо деокупації Донбасу, повернення Криму та 2 млн українців, які втратили домівки і є внутрішніми біженцями. Більше того, три попередніх Президенти України висловили застереження парламенту щодо недопущення звуження прав громадян на вільне житло, працю, свободу пересування, думки, слова, зібрань внаслідок ведення воєнного стану за планом Порошенка, нагадав представник «Батьківщини».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення