Ярмоленко розповіла, в якому Міністерстві хоче втілювати «Рівні можливості» при президенті Ляшко

Ярмоленко розповіла, в якому Міністерстві хоче втілювати «Рівні можливості» при президенті Ляшко

21.01 15:30    
Рівні можливості в Президентській програмі Олега Ляшка присутні в реальній програмі та в реальних практиках. Пише на своїй сторінці у Фейсбук депутатка Житомира, голова депгрупи «Рівні можливості» Ірина Ярмоленко .

«3% від ВВП на потреби різних соцгруп: на інфраструктуру, на зарплати доглядаючим, на програмні заходи. Лідер РПЛ розповів по пунктах, що має першочергово зробити влада для рівних можливостей», - каже Ярмоленко.
Вона нагадала, що вже рік очолює депгрупу «Рівні можливості», бо вважає, що підходи в питаннях інклюзії та гендерно -орієнтованого бюджетування, є цементоутворюючими для розвитку європейської держави.

На іі переконання, повернення економічної спроможності усім незахищеним категоріям - це збільшення ВВП в країні та відчуття справедливої державної політики до кожного.

« Я повідомила лідеру РПЛ, що я як представниця партії, вже рік борюся за появу НОВОЇ ПРОГРАМИ РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ В НАШОМУ МІСТІ. І нам є, чим пишатися. Багато практик втілюваних нашою депгрупою «Рівні можливості» є передовими та прогресивними. Коли пан Ляшко стане президентом, я радо візьму участь в діяльності Міністерства соцполітики та деталізую реальні місцеві практики, які ми винаходимо на місцях», - сказала вона.

Олег Ляшко на з`їзді заявив, що молоді політики для нього - це пріорітет.

Детальна промова Ляшка у підтримку рівних можливостей нижче:

Олег Ляшко пропонує збільшити фінансування програм зі створення інфраструктури, а це потрібно і людям з інвалідністю, і мамам з візочками, і тимчасово хворим(наприклад через падіння від неприбраних доріг), і т д.

«Сьогодні, якщо людина на візку чи незряча – не пройде ні в аптеку, ні в магазин, ні до рідних, бо немає елементарних умов, щоб сісти в тролейбус чи в автобус. Кажемо, ми йдемо до Європи. Так в Європі до людей з різними потребами ставляться з великою повагою. А у нас немає жодної нормальної державної політики на підтримку цих людей. Тому я пропоную спрямовувати мінімум 3% державного бюджету на програми реабілітації людей з інвалідністю, інших соціально незахищених груп та облаштування для них інфраструктури. Це дасть можливість людям відчути повагу і увагу держави», - переконаний Ляшко.
Ярмоленко розповіла, в якому Міністерстві хоче втілювати «Рівні можливості» при президенті Ляшко

Далі Олег Ляшко пропонуєтзбільшити розмір допомоги по догляду людям, які доглядають за недієздатними родичами.

«В Україні 2 мільйони людей з інвалідністю. Є лежачі, незрячі, важкохворі. За догляд за ними держава платить 200 гривень. Крім того, цей догляд не зараховується в трудовий стаж. Я знаю одну жіночку, у якої син з ДЦП. 35 років. Все життя лежить. Вона його тягає на собі, годує, одягає, підмиває. І все це – за 200 гривень в місяць. Не дай Бог нікому такої долі! Тому я хочу відновити справедливість – щоб державна допомога по догляду за людиною з інвалідністю була не менше мінімальної зарплати і цей догляд йшов у трудовий стаж», - наголосив політик.

Крім того, лідер РПЛ має намір повернути пільгове оподаткування для підприємств, що працевлаштовують людей з інвалідністю.

«Раніше підприємства УТОГ та УТОС мали пільги на оподаткування. А сьогодні з них здирають 3 шкури. Я пропоную звільнити їх від сплати податків, а тим приватним чи державним підприємствам, які влаштовують на роботу людей з інвалідністю, вдвічі зменшити податки. Таким чином, люди з інвалідністю будуть працевлаштовані, вестимуть активне життя, зароблятимуть, годуватимуть свої сім’ї, а не витимуть у 4 стінах на стелю, як вовки», - зазначив Ляшко.
Ярмоленко розповіла, в якому Міністерстві хоче втілювати «Рівні можливості» при президенті Ляшко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення