Юлія Тимошенко: Рада має розслідувати причетність правоохоронців до корупційних оборудок президента

Юлія Тимошенко: Рада має розслідувати причетність правоохоронців до корупційних оборудок президента

13.03 13:17    
Тимчасова парламентська слідча комісія має детально розслідувати нові факти корупції найвищого керівництва держави та силових структур на війні, які напередодні були оприлюднені ЗМІ.

Про це лідер партії «Батьківщина» і кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила з трибуни Верховної Ради.

За словами Юлії Тимошенко, парламент має негайно створити Тимчасову слідчу комісію (ТСК), яка встановить усіх причетних до «відкатів і відмивання «чорних» грошей бюджету оборонної галузі – на торгівлі на війні, на крові».

Лідер партії "Батьківщина" наголосила, що Президент Порошенко та його оточення відповідатимуть за все: і за корупцію на армії, і за масштабний підкуп виборців.

Юлія Тимошенко повідомила, що після оприлюдненого журналістами розслідування, де з’ясувалось, що учасниками оборудок в оборонній галузі є також Генпрокурора та СБУ, «Батьківщина» ініціювала в парламенті перерву, під час якої добилася рішення: негайно зібрати ТСК, яка розслідуватиме злочини президента, Генпрокурора, СБУ, а також посадових осіб, які були втягнуті в це. Засідання відбудеться за участю представників профільних комітетів з питань національної безпеки і оборони, запобігання і протидії корупції, роботи з силовими структурами, а також голів фракцій.

Кандидат у президенти України підкреслила, що необхідно також зупинити масштабний підкуп виборів президентом, про який розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Так, міністром була викрита система, за якою командою президента з бюджету України через спецфонд «Турбота» підкуповувались заздалегідь визначені громадяни. За те, щоб вони голосували на виборах за президента, давали по 1000 грн.

Нагадаємо:
25 лютого було оприлюднене розслідування журналістів "Наші гроші з Денисом Бігусом" схем розкрадання коштів в оборонному комплексі України.

За даними розслідування, учасниками схеми розкрадань в оборонному комплексі України є: заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський; його син Ігор Гладковський; нинішній директор державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін. Вони заробили на схемах мінімум 250 млн грн за допомогою фірм-прокладок. Такою "прокладкою" був, серед іншого, завод "Кузня на Рибальському", який належав президенту України Петрові Порошенку.

Учасники розкрадань під час війни на Донбасі скуповували військові запчастини в Росії і перепродували їх заводам "Укроборонпрому".

Після корупційного скандалу зі своїм оточенням Порошенко був змушений відсторонити Гладковського від виконання обов'язків.

11 березня у черговій частині журналістського розслідування були оприлюднені факти того, що ДФС, Національна поліція, СБУ, прокуратура, НАБУ… усі вони починали, але ховали або спускали розслідування на гальмах. А якщо зануритись у реєстр судових рішень, то стає зрозумілим інше – це відбувалося не безкоштовно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення