Анжеліка Лабунська звернулась до поліції з приводу виборчих махінацій і підкупу

30.03 19:29    
Заява Анжеліки Лабунської з приводу підкупу виборців на Житомирщині


Відповідно до п. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 Закону України «Про вибори Президента України».

Мені стала відома інформація про підкуп виборців для проведення агітації за кандидата на пост Президента України Порошенка П. О. керівником апарату ОДА Житомирської області Олексієм Шатило.

На протязі з 25.03.2019 по 30.03.2019 року Олексій Шатило використовуючи своє службове становище, відвідав всі райони Житомирської області і особисто, з допомогою голів районних адміністрацій передав гроші у сумі від 5 000 грн до 30 000 грн для організації незаконного голосування 31 березня 2019 року за кандидата на пост Президента України – Порошенка П.О. В їх обов’язки входить виявлення людей в підконтрольних їм населених пунктах, які виїхали і в день голосування не будуть точно приймати участь у голосуванні. Їм необхідно організувати інших людей, які 31 березня 2019 року у членів ДВК (від кандидата на пост Президента України Порошенка П. О. та інших технічних кандидатів від Порошенка П.О.) отримають бюлетені відсутніх осіб і незаконно проголосують за кандидата на пост Президента України – Порошенка П.О.

Вказані протиправні дії містять ознаки злочину, передбачену п.2 ст. 160 Кримінального Кодексу України пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Законом України «Про Національну поліцію» (частина перша статті 2) визначено, що завданнями поліції є охорона прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидія злочинності.

Згідно з частиною першою статті 23 указаного Закону поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності.

У зв’язку з вищевикладеним, прошу провести перевірку та порушити кримінальну справу.

30 березня 2019 року
А.В.Лабунська

Анжеліка Лабунська звернулась до поліції з приводу виборчих махінацій і підкупу

Анжеліка Лабунська звернулась до поліції з приводу виборчих махінацій і підкупу

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення