Настав час відкрити потужний інформаційний фронт для захисту реформи децентралізації, — Зубко

Настав час відкрити потужний інформаційний фронт для захисту реформи децентралізації, — Зубко

18.04 15:44    
Робота засобів масової інформації дозволяє суспільству зрозуміти куди рухається країна і як змінюється система менеджменту у процесі децентралізації. Особлива роль належить регіональним ЗМІ, які, як на мене, мають більше довіри від громадян і є більш об’єктивними у висвітленні якісних змін на місцях. Настав час відкрити потужний інформаційний фронт не лише для донесення результатів децентралізацій, а й для захисту реформи.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час нагородження фіналістів Всеукраїнського журналістського конкурсу «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

«Впровадження децентралізації стосується не тільки об’єднання громад, передачі повноважень і можливостей на місця, це також реалізація європейських принципів демократичного управління у нашій державі. Де кожен громадянин може впливати на владу як на центральному, так і місцевому рівнях, контролювати її рішення і діяльність, вимагати звіту за витрачені бюджетні кошти. Це і є європейська демократія, яка гуртує українське суспільство навколо мети – вступу до ЄС і НАТО», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець подякував всім журналістам, які висвітлюють тему децентралізації, які пишуть про проблеми, котрі виявляються під час реалізації реформи, і, що найголовніше, – спільно з органами місцевої влади намагаються знайти ті відповіді, які хвилюють сьогодні усе суспільство.

У свою чергу, заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко зазначила: «Реформа була, є і залишається на порядку денному Ради Європи як одна з пріоритетних. І ми можемо констатувати, що реальний поштовх децентралізації був зроблений саме у 2014 році, коли розпочалося об’єднання громад, їх фінансове зміцнення, розширення повноважень і можливостей органів місцевого самоврядування. І на думку не тільки Ради Європи, а й багатьох міжнародних організацій, ця реформа є наразі найуспішнішою в Україні, яка показує сталий і ефективний результат! Безумовно, це та реформа, якою може і повинна пишатися Україна! Це той позитив, який відбувається в країні на фоні буремних подій і складної соціально-політичної ситуації. І важливо ці результати висвітлювати, адже поінформовані громадяни в різних куточках України і на різних рівнях врядування стають більш активними і відповідальними у прийнятті рішень».

Погоджується з урядовцем про важливу роль медіа у висвітленні реформи децентралізації і Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства»: «Я на власному прикладі переконався, що інформацію необхідно доносити до кожного українця. Адже люди, чомусь, не бачать змін на місцях. Але сьогодення нам диктує нові вимоги до подачі такої інформації. Вона має бути короткою і не перевантажена цифрами. І найголовніше – журналісти мають відмовитись від інформації, побудованої на міфах, а висвітлювати реальні зміни через реформу децентралізації», — зазначив Ткачук.

Нагадаємо, щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» проводиться Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України разом із Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» та ГO «Інтерньюз-Україна».

Цього разу на Конкурс надійшло 269 робіт, з яких відібрано 12 робіт (20 авторів і співавторів). Переможці представляють Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Миколаївську, Одеську, Рівненську, Сумську області (по одному фіналісту), Хмельницьку – 2, Черкащину другий рік поспіль представляють 3 фіналісти.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення