«Батьківщина» підтримала закон про ТСК, що регламентуватиме процедуру імпічменту

«Батьківщина» підтримала закон про ТСК, що регламентуватиме процедуру імпічменту

07.06 10:39    
«Батьківщина» підтримала законопроект № 1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента.

Виступаючи з парламентської трибуни, перший заступник Голови фракції Сергій Соболєв нагадав, що лідер Юлія Тимошенко і депутат Андрій Кожемякін є співавторами цього законопроекту.

«Ключові поправки, які вносили депутати від «Батьківщини», стовідсотково були враховані. Ми вдячні за це профільному комітету. Це дає можливість стверджувати, що цей закон буде дієвим, що представники виконавчої влади будуть чітко відповідати за недостовірну несвоєчасно надану інформацію», – уточнив він.

«Батьківщина» також вважає, що треба негайно вносити зміни і в закон про Регламент, а також для наступного парламенту вже врегулювати питання роботи більшості та опозиції, додав представник фракції.

Зі свого боку заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко у кулуарах Верховної Ради наголосив, що закон про ТСК реально допоможе регламентувати процедуру імпічменту.

«Процедура імпічменту є ретельно розписана в Конституції. Єдине, чого немає в Основному законі, – це механізму формування тимчасової слідчої комісії і порядку призначення спеціальних прокурорів і спеціальних слідчих. Врегулювавши цей елемент законом, ми, по суті, повністю регламентуємо процедуру імпічменту», – пояснив парламентар.

Сергій Власенко також порадив президенту Зеленському спростити дуже складну процедуру: «Якщо він хоче зробити імпічмент реальним, йому треба ініціювати внесення змін до Конституції і зменшення цифри фінального голосування – з три четверті від конституційного складу ВРУ принаймні до 275 голосів. Адже ми чітко розуміємо, що в жодному українському парламенті не знайдеться 338 голосів за імпічмент президента».

Законопроект № 1098 підтримали 279 депутатів із необхідних 226.

У документі вказується, що спеціальна тимчасова слідча комісія Верховної Ради України – колегіальний тимчасовий орган парламенту, до якого входять нардепи, спецпрокурор та спецслідчі. Завданням комісії, зокрема є проведення розслідування обставин щодо вчинення президентом України державної зради або іншого злочину, викладених у підписаному більшістю народних депутатів від конституційного складу ВРУ поданні про ініціювання питання про усунення глави держави з поста в порядку імпічменту. Зазначається, що комісія матиме доступ до будь-яких документів будь-яких посадових осіб, зокрема до таємних.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення