Віталій Бунечко обговорив із керівниками релігійних організацій Житомирщини протиепідемічні заходи

13.10 18:04    
Найдієвішим способом зупинити поширення коронавірусної інфекції є суворе дотримання карантину та проведення протиепідемічних заходів. Адже протягом останніх тижнів у Житомирській області стрімко погіршилася ситуація із захворюванням на COVID-19 та щодня спостерігається зростання кількості нових випадків захворювання.
Віталій Бунечко обговорив із керівниками релігійних організацій Житомирщини протиепідемічні заходи

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко сьогодні, 13 жовтня, на зустрічі з керівниками релігійних організацій Житомирщини за участю заступника голови ОДА Віктора Градівського та представників Департаменту культури, молоді та спорту ОДА.

“Відповідальне ставлення кожного до свого власного та здоров‘я оточуючих, чітке дотримання карантинних норм та санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень”, – зауважив голова ОДА.

Зважаючи на те, що 4 міста на 12 районів Житомирської області з вчорашнього дня, 12 жовтня, віднесено до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, Віталій Бунечко нагадав священнослужителям області вимоги до даної “карантинної зони”, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.
Віталій Бунечко обговорив із керівниками релігійних організацій Житомирщини протиепідемічні заходи

Так, на території регіону, на якій установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для “зеленого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, забороняється проведення масових (спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід.

При цьому організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи.

Продовжує діяти заборона щодо перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час щотижневого брифінгу, 12 жовтня, повідомив, що за тиждень захворіли 1579 жителів Житомирщини та понад 20 осіб померли від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення