Віталій Бунечко: Президент та Уряд розуміють необхідність захисту населення від різкого підвищення вартості комунальних послуг

09.02 15:32    
Сьогодні, 09 лютого, за ініціативи Президента України Володимира Зеленського підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам України, що забезпечить стале проходження опалювального сезону 2021 року та поетапну підготовку до наступних.
Віталій Бунечко: Президент та Уряд розуміють необхідність захисту населення від різкого підвищення вартості комунальних послуг

Меморандум укладено між Кабінетом Міністрів України в особі Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, Першого заступника Міністра енергетики Юрія Вітренка, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, НАК «Нафтогаз України» та мерами міст України.

На підписанні Меморандуму також були присутні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Президент та Уряд розуміють необхідність захисту населення від різкого підвищення вартості комунальних послуг. Сьогодні на рівні держави та місцевої влади було зафіксовано механізм, який дозволить не допустити зростання цін на опалення та гаряче водопостачання. Це черговий крок держави, спрямований на захист населення», – зазначив Віталій Бунечко.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин додав, що це важливе рішення, яке дасть змогу до кінця опалювального сезону 2020-2021 років безперебійно отримувати опалення, тоді як вартість послуг із постачання теплової енергії та гарячої води у багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться.
Віталій Бунечко: Президент та Уряд розуміють необхідність захисту населення від різкого підвищення вартості комунальних послуг

Меморандумом також передбачено, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки громадян упродовж усього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств діятиме відстрочка оплати за природний газ та надаватиметься компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

«Нафтогаз України» розробить та запровадить до 01 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.
Віталій Бунечко: Президент та Уряд розуміють необхідність захисту населення від різкого підвищення вартості комунальних послуг

Нагадаємо, що раніше за ініціативи Президента України Володимира Зеленського Уряд знизив тарифи на газ для населення на 30%.

Також відпрацьовано механізм компенсацій особам, у яких встановлено електроопалення. Наразі згідно з діючим порядком всі відповідні заявки по абонентах у Житомирській області надані до Мінсоцполітики. Загальна сума компенсацій громадянам на оплату електроенергії, спожиту в першому кварталі 2021 року становитиме 1,4 мільярда гривень. Окрім цього, держава продовжує підтримувати населення через систему пільг та субсидій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення