Володимир Шелест: Закликаємо громадян виконати свій Конституційний обов’язок, подавши до 1 травня податкову декларацію про майновий стан та доходи

Володимир Шелест: Закликаємо громадян виконати свій Конституційний обов’язок, подавши до 1 травня податкову декларацію про майновий стан та доходи

19.04 13:58    
14 квітня відбувся брифінг для місцевих засобів масової інформації, за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Володимира Шелеста, на тему «Проведення кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2020 році».

Заступник відомства прокоментував про попередні результати проведення кампанії: «У Головному управлінні ДПС у Житомирській області триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Це щорічний захід, який розпочинається у січні та продовжується протягом року, у відповідності до законодавчих етапів та термінів. Зокрема, граничний термін подання громадянами декларації про майновий стан та доходи за 2020 рік - 30 квітня 2021 року, а тому до завершення залишилось понад два тижні. Наразі маємо попередні результати: з початку року громадянами області вже подано 2991 декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік. Самостійно задекларовано до сплати в 2021 році: ПДФО – 6,7 млн. грн., та військового збору – 0,7 млн. грн. Із загальної кількості поданих декларацій - 861 декларація на отримання податкової знижки у відповідності до вимог ст. 166 Податкового кодексу України.

Доходи в сумі 1 млн. грн. та більше задекларували у 2021 році 16 громадян. Загальна сума задекларованого доходу складає 75,4 млн. грн., з яких до сплати самостійно визначено 1,3 млн. грн. ПДФО та 0,2 млн. грн. військового збору. Найбільшу суму отриманого доходу задекларував житель Андрушівського району – майже 34,8 млн.грн. (доходи, отримані у вигляді дивідендів) та житель Черняхівського району – майже 5,1 млн.грн.»

Також Володимир Шелест прокоментував про категорії громадян, які повинні скористатись обов’язком декларування доходів, право на податкову знижку та перелік документів для її отримання, як подати декларацію у зв’язку з карантинними обмеженнями, оподаткування доходу від продажу сільськогосподарської продукції у 2020 році та яка передбачена відповідальність за не подання та не своєчасне подання декларації по майновий стан і доходи.

На запитання журналістів, зокрема, які результати були досягнуті з декларування за відповідний період минулого року та про особливості застосування штрафних санкцій Володимир Шелест надав відповідь відповідно до норм податкового законодавства.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення