На Житомирщині почали вакцинувати співробітників патрульної поліції

19.04 14:00    
На Житомирщині почали вакцинувати співробітників патрульної поліції

У Житомирі розпочали вакцинацію співробітників патрульної поліції. Правоохоронці отримують щеплення вакциною китайського виробництва CoronaVac. Вакцинують як патрульних поліцейських, які працюють на вулицях міста, так і співробітників апарату патрульної поліції.

Про це кореспондентам Суспільного розповів речник патрульної поліції області Ігор Іванюк. За його словами, вакцинація для співробітників патрульної поліції є добровільною. Півсотні поліцейських погодилися зробити щеплення. Вже вакцинували понад 20 правоохоронців.

"Патрульні поліцейські контактують із громадянами щодня, – каже Ігор Іванюк. – Це наражає на небезпеку їх та їхніх близьких, тому співробітники вакцинуються, і спостерігається тенденція до збільшення кількості охочих щепитися. Вже близько 50 осіб записалися на вакцинацію. Зараз вони розділяються на групи, аби уникнути скупчення людей і щоб все відповідало нормам".

Щеплення поліцейським роблять вакциною CoronaVac виробництва Китаю. Перед самою вакцинацією патрульні заповнюють згоду, проходять огляд у лікаря і вже потім отримують щеплення.

Заступниця начальника медичного об'єднання Міністерства внутрішніх справ України у Житомирській області Наталія Яшан розповіла, що після вакцинування люди протягом півгодини залишаються під наглядом медпрацівників, аби перевірити, чи не буде реакції на вакцину:

"Через 30-40 хвилин після вакцинації людина відпускається додому. Якщо протягом однієї-двох діб з'являються побічні реакції – потрібно одразу ж зв'язатися з лікарем для отримання необхідної консультативної допомоги. Сьогодні побічних реакцій не було, процес вакцинації відбувається у штатному режимі".

Одразу ж після отримання вакцини співробітниця патрульної поліції Інна Величко зізнається, що досить довго вагалася, вакцинуватися чи ні. Дівчина каже, що під час своєї роботи постійно контактує з великою кількістю людей, відтак кожен день на службі ризикує захворіти.

"Спочатку, коли лише почалася вакцинація, я, дійсно, вагалася, тому що це було щось нове, ніхто не знав, як організм відреагує і таке інше, – каже Інна Величко. – Багато інформації було в ЗМІ – і плюси, і мінуси. Але, поспілкувавшись з близькими, дізнавшись інформацію від лікарів, все ж таки вирішила вакцинуватися. Це, дійсно, важливо для патрульного поліцейського, оскільки ми перебуваємо в зоні ризику".

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
Вчора 23:53
Податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’я ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення