«Батьківщина» провела прес-конференцію на тему «Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців»

26.04 10:44    
В Житомирі заступник голови Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Людмила Янушевич зустрілася з представниками обласних ЗМІ та розповіла про бачення партійної організації з питання «Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців».

Людмила Янушевичі розповіда журналістам, що більшість українців переконані, що рішення про те, як розпорядитися національним надбанням і чи дозволити вільну купівлю та продаж землі, має ухвалювати лише її законний власник – народ України. Єдиним способом визначити волю народу є загальнонаціональний референдум.
«Батьківщина» провела прес-конференцію на тему «Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців»

Під час свого спілкування з журналістами заступник голови обласного осередку «Батьківщини» Людмила Янушевич звернулася до присутніх із закликом до мешканців Житомирщини. Вона пропонує українцям єднатися та розробити спільний план дій для протидії тотальному та безконтрольному розпродажу української сільськогосподарської землі.

На питання журналістів про те, навіщо потрібен референдум по землі, пані Янушевич відповіла: «Біда у Житомирщини та усієї України масштабна, і захищати Україну треба теж масштабно. Я процитию слова Юлії Тимошенко з цього приводу. Наша лідерка сказала, що якщо ми зараз не можемо покладатися на Конституційний суд, тому що його було навмисно розгромлено, щоб позбавити можливості ухвалити рішення про неконституційність закону про продаж землі без референдуму, то нам треба консолідуватися навколо резолюції про те, що ми захищатимемо українську землю всіма доступними шляхами. Один з напрямків – це референдум. Його швидко провести не вийде, але згідно з соціологією 75% людей проти продажу землі і 83% проти продажу іноземцям. Нам дуже потрібно, щоб ми всі були разом. Всі, хто розуміє, що роблять з країною!».

На думку багатьої українців, владна команда проштовхує закон про розпродаж сільськогосподарської землі тільки в інтересах іноземних фінансових груп.

Станом на 1 січня 2021 року в Україні нараховується 16660 фермерських господарств. Для порівняння – коли в Польщі відкривали ринок землі, у них було майже 2 мільйони фермерів. Повірте, немає сьогодні в Україні фермера чи селянина, який може брати участь в ринку землі. Це вердикт для них в умовах нашої правової та фінансово-кредитної системи. Тому розпродаж української землі робиться суто для іноземців. А те, що влада нас переконує в зворотному, – це цинізм і брехня.
«Саме тому «Батьківщина» розпочинає роботу з організації всеукраїнського референдуму, на якому саме народ дасть відповідь – потрібно продавати землю чи ні», - наголосила Людмила Янушевич.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення