Ситуація зі свободою слова в Україні значно погіршилась - Юрій Павленко

09.06 14:31    
Ситуація зі свободою слова в Україні значно погіршилась - Юрій Павленко

З 5 по 7 червня в Донецькій та Луганської області проходило виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, ініціатором якого виступив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко.

Як повідомлялося раніше, ідею проведення виїзного засідання в зоні АТО народний депутат України Юрій Павленко озвучив на конференції «Відновлюючи Донбас і Україну», яка проходила в Лисичанську 6 квітня.

На порядку денному роботи Комітету - питання про рівень покриття сигналу українських телерадіокомпаній на території Донецької та Луганської областей, стан захисту населення цих областей від російського інформаційного впливу, проблеми роботи засобів масової інформації в Донецькій і Луганській областях в умовах проведення антитерористичної операції та інформаційної війни, про рівень взаємодії в зоні АТО між журналістами, прес-центрами АТО, органами місцевого самоврядування, військово-цивільними адміністраціями та іншими органами виконавчої влади.
Ситуація зі свободою слова в Україні значно погіршилась - Юрій Павленко

Під час засідання неодноразово наголошувалося, що на прифронтових територіях необхідно збільшити якість прийому українських телеканалів та зробити переоцінку контенту, який ними надається.

«Ситуація зі свободою слова в Україні значно погіршилась. Напади на офіси редакцій і вбивства журналістів, переслідування ЗМІ з боку органів влади стали нормою в нашій країні. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК - єдина політична сила, що послідовно захищає життя і безпеку опозиційних ЗМІ. Переконаний, що всі політики зобов'язані захищати право українців на свободу слова, тому що вона - єдине, що сьогодні рятує Україну від концентрації влади в країні і тотальної корупції», - заявив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко.

Політик наголосив на важливості негайного вирішення трьох основних завдань, а саме: розробити ефективну інформаційну політику з метою оперативного поширення інформації українських ЗМІ на непідконтрольні території; активно висвітлювати події з життя людей, які проживають у зоні АТО; покращити інституційну спроможність державних органів влади щодо всебічного інформаційного забезпечення.

"За два дні роботи Комітету ми почули від людей більше проблем і способів їх вирішення, ніж від державних органів влади. Коли ми говоримо про покращення інформаційної політики, то це, в першу чергу, висвітлення конкретних проблем буденного, щоденного життя людей. Сьогодні люди, які живуть на сході України, де триває АТО, відчувають себе "відрізаними" від України, тому що не отримують повноцінної інформації з національних ЗМІ та не бачать себе на національних каналах", - сказав Павленко.

За його словами, сьогодні влада бореться з інакодумцями, тому що боїться правди. «Політики в Україні бояться публічно сказати очевидну правду, щоб не бути звинуваченими в зраді, журналісти бояться писати об'єктивні матеріали, які йдуть врозріз з лінією влади, і часто змушені вибирати між об'єктивністю і роботою, адже як влада захопила монополію на правду», - сказав депутат.

«Ми повинні допомогти людям почути правду. Тоді люди побачать реальні результати дій цієї влади - знищені заводи, мільйони безробітних, безпросвітні злидні, в яку некомпетентні і брехливі «патріоти» загнали наших пенсіонерів. І тоді голос народу буде почутий, а цієї влади буде винесено справедливий і остаточний вирок. Свобода слова - єдине, що рятує Україну від корумпованої диктатури», - резюмував політик.

Візит членів парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики в зону АТО охоплює ряд міст Луганської та Донецької областей (Станицю Луганську, Попасну, Золоте, Мілове, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Краматорськ, Торецьк, Покровське).
Ситуація зі свободою слова в Україні значно погіршилась - Юрій Павленко

На засіданні Комітету були присутні голова Вікторія Сюмар, перший заступник голови Ольга Червакова, члени Комітету Юрій Павленко та Олександр Опанасенко, народні депутати Григорій Шверк, В'ячеслав Севрюков, Олександр Бригинець і Сергій Дунаєв, а також заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Володимир Іщук, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко і заступник начальника управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення