«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

10.04 18:47    
«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

Батьки учнів загальноосвітньої школи в селі Корчак продовжують боротьбу за збереження навчального закладу. Школу у якій навчаються діти з трьох сіл Корчака, Перлявки і Катеринівки планують закрити. Аргументом місцевої влади є відсутність фінансування, оскільки на їх думку, школа є малокомплектною, тому з 1 січня наступного року в ОТГ не буде надходити освітня субвенція. Обговорення проблеми за участі директора школи, громадськості та журналістів відбулася сьогодні, 10 квітня у громадській приймальні партії «Успішна країна».

«В лютому місяці постало питання про закриття загальноосвітньої школи, яка знаходиться в селі Корчак. Варто зазначити, що це нова школа, яка була збудована в 1995 році, знаходиться в гарному стані, з ремонтом, з комп’ютерним класом, з спортивним та актовим залами. І люди звернулися до мене, як до останньої інстанції, тому що до цих пір їх ніхто не чув, вони не знали ні своїх прав, ні як відстояти ти школу. Тому що питання стояло так, що опублікований проект рішення про закриття школи, винесений на сесії сільської ради, яка відбудеться 12 квітня», - пояснила голова обласної організації партії «Успішна країна» Олена Орлова.

Олена Орлова розповіла, що 5 квітня разом із директором школи Ларисою Галицькою та батьками учнів були в Тетерівській сільській раді та намагалися переконати сільського голову Валентину Ільницьку зняти питання про закриття школи і садочка у Корчаку із розгляду на найближчій сесії. Проте конструктивного діалогу не вийшло, натомість селяни зіштовхнулися з абсолютним хамством чиновників. В громаді надзвичайно обурені діями голови сільради, адже вони голосували за неї саме через її передвиборчу обіцянку не закривати школу.
«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

В свою чергу директор школи Лариса Галицька вважає безпідставними аргументи чиновників про погані умови навчання та освітнього процесу загалом, адже навчальний заклад не отримав жодного припису від санепідемслужби, а учні постійно займають призові місця на районних олімпіадах.

«Весь час знаходилися гроші на школу, а з наступного року їх чомусь не буде. Звідки така впевненість і чому навчальний заклад хочуть закрити за 8 місяців до закінчення бюджетного року? У Корчаку зараз є тільки школа, костел та кафе. Тепер навчальний заклад хочуть закрити, у першу чергу для дітей, а не для батьків чи вчителів», - наголосила директор школи.

Батьки учнів вважають, що школу планують просто продати, і в її приміщенні відкрити приватний навчальний заклад. Вікторія, мама дитини, що навчається в цій школі розповіла, що під час останніх зборів представники місцевої влади повідомили, що у Корчаку буде католицька школа, і є поляки готові інвестувати в її розвиток.
«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

Разом зі школою в Корчаку планують ліквідувати і дошкільний навчальний заклад, на який також відсутнє фінансування. За словами Олени Орлової на утримання Корчацької школи потрібно 967 тис. грн., натомість апарат селищної ради обходиться громаді у 6 млн. грн..

Також батьки учнів не впевнені, що у разі закриття школи шкільний автобус буде регулярно їздити та вчасно довозити діток до навчального закладу, який знаходиться за 5-7 км від їхнього села. Возити самостійно не кожен зможе, а навчання у приватному католицькому навчальному закладі для батьків теж не найкращий варіант.

Тим часом місцеві жителі звернулися до прокуратури Житомирського району та області, щоб там перевірили законність дій посадових осіб Тетерівської сільради, а також направили звернення у Тетерівську ОТГ про вихід з об’єднаної громади.
«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

«Успішна країна» - проти закриття школи в селі Корчак. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення