Юрій Павленко вимагає відставки міністра соцполітики А.Реви

13.04 16:21    
Юрій Павленко вимагає відставки міністра соцполітики А.Реви

11 квітня  народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко зареєстрував проект Постанови Верховної Ради України «Про звільнення Реви А.О. з посади Міністра соціальної політики України».

«Звільнити Реву Андрія Олексійовича з посади Міністра соціальної політики України за порушення Конституції України, систематичне не виконання службових обов’язків, порушення вимог чинного законодавства щодо забезпечення прав та інтересів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» - говориться в постанові.

Коментуючи у Житомирі на прохання журналістів своє рішення, Юрій Павленко зауважив, що вдатися  до  таких  дій  його  змусила  бездіяльність  міністерства  соцполітики та особисто  міністра,  яка  привела до  катастрофічного  стану  у  такій  важливій  справі  як  соціально – економічний та  правовий  захист  дітей та відсутність дій, які сприяли б відновленюю низки важливих чорнобильських програм та повернення пільг людям, котрі постраждали в результаті аварії на ЧАЕС.

«За підсумками минулого року, в Україні катастрофічно зменшилося національне усиновлення і влаштування дітей у сімейні форми виховання; зруйновано облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню; зростає смертність дітей через відсутність догляду, процедур  допомоги сім’ї, мінімізоване до неспроможності діяти кадрове забезпечення служб у справах дітей; секторальна децентралізація з питань захисту дітей не проводиться. Розроблений Міністерством, через 14 місяців після прийняття закону,  «Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів», затверджений Кабінетом Міністрів  5 квітня 2017 року, порушує права дитини, не враховує пропозицій громадських організацій та протирічить закону «Про охорону дитинства», -  розповів народний  депутат.

Таким чином, А. Рева не виконує вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав та інтересів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не  здійснює координацію та методологічне забезпечення діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо соціального захисту таких  категорій  дітей.

Окрім того Юрій Павленко наголошує на бездіяльності профільного міністра і щодо інших важливих напрямків роботи – зокрема, у питанні соціального захисту населення, яке постраждало в результаті аварії на ЧАЕС.

«Міністр повністю ігнорує звернення від Овруцької міської, Коростенської міської та районної, Народицької районної рад про поновлення соціальної справедливості щодо ліквідаторів аварії на ЧАЕС, людей, які мають статус постраждалих від аварії. Згортання низки чорнобильських програм, катастрофічне зменшення фінансування тих небагатьох, які ще залишились чинними, законодавчі колізії і соціальна несправедливість у питанні пенсійного забезпечення, відсутність належного рівня медичного обслуговування та реабілітації, проблеми з організацією харчування дітей - все це призводить до соціального невдоволення у регіоні, спонукає громадян до протестних дій. Влада практично залишила наодинці зі своїми проблемами людей, які втратили здоров’я, близьких, майно і сьогодні не можуть захистити себе і відстояти власні гарантовані законом права. Через 30 років після аварії ми змушені визнати, що держава усунулась від своїх обов’язків щодо цієї категорії громадян», - констатував політик.

«За таких обставин перебування А. Реви на посаді Міністра соціальної політики є неможливим і таким, що суперечить інтересам найбільш соціально вразливих верств населення, дітей, суспільства та держави у цілому», -  підсумував Юрій  Павленко.
Юрій Павленко вимагає відставки міністра соцполітики А.Реви

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення