В.Арешонков: Мій пріоритет - звичайні люди з найвіддаленіших сіл, які хочуть мати комфортне життя, добрі заробітки, бачити щасливими своїх дітей

В.Арешонков: Мій пріоритет - звичайні люди з найвіддаленіших сіл, які хочуть мати комфортне життя, добрі заробітки, бачити щасливими своїх дітей

25.05 14:29    
Добігає кінця шоста сесія Верховної Ради України VIII скликання. Пора підбивати підсумки. Запитаємо в коростенського нардепа – мажоритарника Володимира Арешонкова, які напрямки депутатської роботи для нього є пріоритетними в окрузі і чому?

- Пріоритет у мене один – звичайні люди з найвіддаленіших сіл, які хочуть мати комфортне життя, добрі заробітки, бачити щасливими своїх дітей. Країна реформується. Реформи потрібні, зміни потрібні, з цим не посперечаєшся. От я й визначив для себе пріоритет у роботі з виборцями - все що можна, будь – яку копійку виходити, випросити у високих кабінетах і спрямувати в регіон. Ну ніяк не можна реформи робити без коштів. А кошти можна отримати лише під проекти, під обґрунтування потреб. Роблю все можливе, аби додаткові кошти надходили у найвіддаленіші села на оновлення і осучаснення інфраструктури медзакладів, освітніх, комунальних. Разом з очільниками громад, керівниками районів, міст визначаємось з першочерговими проблемами, готуємо проекти, співпрацюємо по всіх державних програмах, аби змінювати на краще наші міста й села, - розповів Володимир Юрійович.

У день нашого спілкування нардеп якраз мав декілька зустрічей – у Мінрегіонбуді та Мінекології. Від міністра Семерака вийшов у хорошому настрої, адже вдалось узгодити ще деякі питання щодо фінансування об’єктів інфраструктури в окрузі, зокрема і щодо виділення 19 мільйонів додаткових коштів м. Олевську на водозабезпечення. Володимир Юрійович схвально відгукується про роботу депутатів обласної ради саме щодо проблеми водозабезпечення Олевська та дякує колегам з БПП та Радикальної партії за активну спільну роботу у вирішенні даної проблеми.

За його словами, з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2017 році в округ надійде понад 20 мільйонів гривень.

Розшифровуємо: 8 млн отримає для реконструкції Коростенська ЗОШ № 13, с. Бондарівка Коростенського району для перепланування приміщення під місцеву пожежну охорону 2 млн 250 тисяч, понад 1 мільйон - Словечанська ЗОШ І – ІІІ ступенів Овруцького району, 3 млн 143 тисячі – Олевська гімназія за проектом енергозбереження, понад 4 млн. гімназія у с. Грозине Коростенського району на капремонт.

Також депутат знайшов можливість спрямувати в округ 5 мільйонів 271 тисяча додаткових коштів державної субвенції, це вже погоджено у Мінфіні депутатом особисто, надійде в округ найближчим часом. З них м. Коростень отримає 600 тисяч грн., бюджет Олевського району - 450 тис. грн., 671 тис. – Овруцький районний бюджет, 1 мільйон отримає Ушомирська ОТГ для розвитку новоствореного об’єднання.

Оскільки минулого року найменше додаткових коштів за сприяння Арешонкова надійшло Лугинському району, у 2017 Лугинщина отримає 2 млн. 550 тисяч гривень.

Також депутат Арешонков поінформував, що понад 40 мільйонів цьогоріч буде спрямовано бюджетам об’єднаних тергромад округу у якості державної субвенції. А саме: Горщиківська – 2 315, 1 тис. грн, Ушомирська – 5 184, 8 тис. грн, Лугинська – 3 495, 0 тис. грн, Білокоровицька – 1 782, 1 тис. грн, Олевська отг – 27 880, 4 тис. грн.

І це ще не все. Понад мільйон додаткової субвенції буде спрямовано на такі об’єкти округу: 224 тис. грн. Нововелідницька сільрада на вуличне освітлення, 360 тисяч на ремонт приміщень дошкільний заклад «Зірочка» у м. Олевську, 61 тисячу – ДНЗ №3 с. Зубковичі Олевського району, 59 тисяч - на вуличне освітлення с. Майдан Копищанський Олевського району, 134 тис. на капремонт водопроводу смт Дружба Олевського району, 99 тисяч на ремонт покрівлі ДНЗ «Ромашка» с. Білокоровичі Олевського району.

Як бачимо, «фінансові аргументи» депутата Арешонкова щодо підтримки міст, сіл, і селищ округу досить вагомі і переконливі.

Підготувала Алла Яковенко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення