Не зважаючи на критику, залякування та погрози, нардеп Арешонков і надалі відстоюватиме дотримання законності та зняття недоторканності з депутатів

Не зважаючи на критику, залякування та погрози, нардеп Арешонков і надалі відстоюватиме дотримання законності та зняття недоторканності з депутатів

12.07 12:25    
У Верховної Ради України ще досить міцний імунітет від недоторканності, що було продемонстровано голосуваннями в понеділок 11 липня щодо нардепів Дейдея, Лозового, Довгого, Полякова та Розенблата - фігурантів подань Генпрокурора про надання згоди на зняття недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності, а щодо окремих з них - і затримання та арешт. Рада підтримала лише 3 з 5 подань Генпрокурора в частині зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності, але не дозволила затримувати і арештовувати нардепів Розенблата і Полякова (їм інкримінуються особливо тяжкі злочини).

Про це говоримо з народним депутатом України Володимиром Арешонковим, Заступником голови комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, який проголосував «за» зняття недоторканності з усіх п’яти фігурантів та наголошує на тому, що нардепам не потрібен імунітет, а для захисту своєї честі в судах вони й так мають більше можливостей, ніж пересічні громадяни. «Ми маємо бути принциповими у ситуації, коли нам інкримінують звинувачення. Маємо бути зацікавлені в тому, щоб відстояти свою правоту в суді, а для цього потрібно позбутись недоторканності, іншого шляху немає», - говорить нардеп Арешонков.

Слід звернути увагу, що робота в Регламентному, абсолютно безсторонньому щодо функцій та предмету відання комітеті не така вже й проста та безпечна, як здається на перший погляд. Саме Регламентний, перебуваючи на «передовій» процедури притягнення нардепів до кримінальної відповідальності, приймає на себе «прицільний вогонь» дошкульної критики, звинувачень, інсинуацій та навіть залякування і погроз на адресу окремих членів комітету. Щодо останніх, Володимир Арешонков зробив заяву такого змісту:
- Моя послідовна і принципова позиція щодо скасування депутатської недоторканності, дотримання законності, яку я висловлюю постійно і в парламенті, і в коментарях центральним та регіональним мас – медіа, у світлі останніх подій викликала в окремих парламентських і позапарламентських сил гнів і роздратування, почали надходити погрози, не виключаю проти мене замовну брудну інформаційну кампанію в ЗМІ. Усвідомлюю, що став перешкодою на шляху в тих, хто розцінює владу чи то в законодавчому, чи у виконавчому органі, як засіб власного збагачення і вседозволеності, попираючи Конституцію, чинне законодавство, існуючі права і свободи тих, хто стоїть на одну чи кілька сходинок нижче, - зазначає нардеп.

Арешонков стверджує, що є законослухняним громадянином і депутатом, не боїться погроз і надалі націлений відстоювати законність і в парламенті, і в суспільстві в цілому. За його словами, це стосується актуальних як для його виборчого округу, так і для держави проблем лісокористування, землекористування, охорони довкілля, легального видобутку корисних копалин, у тому числі й бурштину.
Не зважаючи на критику, залякування та погрози, нардеп Арешонков і надалі відстоюватиме дотримання законності та зняття недоторканності з депутатів

Коли цей матеріал готувався до друку, на одному з центральних сайтів тих, що готують і тиражують у соцмережах відверті фальшивки, брудну заказуху з’явилась стаття анонімного автора, склепана на матеріалі одного із спільних депутатських запитів до Генпрокуратури нардепів Б.Розенблата, В.Кривенка, П.Дзюблика, О.Ревеги, В.Арешонкова. Запит стосувався законності надання спецдозволу на видобуток бурштину одній з закордонних фірм в обхід Житомирської обласної ради. Цей запит нібито документ, як зазначає автор – анонім, за допомогою якого до корупційної схеми Розенблата мала долучитись Генеральна прокуратура України. Яким чином? Автор не пояснює. Примітно, що з усіх підписантів запиту висмикнули лише одне прізвище Арешонкова та прямо звинуватили його в причетності «до афери Розенблата». Між іншим, на цей запит Генпрокуратура дала відповідь, що за даним фактом незаконної видачі спецдозволу Державною службою геології та надр України на користування надрами розпочато досудове слідство… Але до чого тут Арешонков, і яка його причетність «до афери Розенблата» окрім вимоги дотримання законності? А відповідь на це питання в останніх двох абзацах замовного матеріалу.
Не зважаючи на критику, залякування та погрози, нардеп Арешонков і надалі відстоюватиме дотримання законності та зняття недоторканності з депутатів

Цитуємо ці абзаци: «Нагадаємо, народний депутат Володимир Арешонков займає посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок у парламент».

Резюме: не голосуй за зняття недоторканності, не створюй «правильним» хлопцям проблем і живи спокійно!.

Підготував Василь Вакуленко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення