Чотири районні виборчі комісії Житомирщини в суботу або не працювали, або працювали до обіду

Чотири районні виборчі комісії Житомирщини в суботу або не працювали, або працювали до обіду

08.10 17:39    
У Житомирській області чотири районних виборчих комісії, які відповідають за проведення виборів у шести об’єднаних територіальних громадах, у суботу або не працювали, або працювали тільки до обіду. У такий спосіб, вважають спостерігачі ОПОРИ, було ускладнено подання документів на членів дільничних виборчих комісій.

Житомирська районна комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Глибочицької та Оліївської ОТГ, не працювала у суботу, 7 жовтня. Комісія розташована у приміщенні Житомирської районної ради на першому поверсі, однак нікого з представників ТВК у суботу там не було. Зі слів чергового охоронця, секретар комісії Людмила Фещук залишила свій номер телефону на випадок, якщо хтось прийде до комісії.

Любарська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Любарської ОТГ, працювала лише до обіду. Черговий охоронець повідомив, що секретар комісії Лідія Пушич залишила свій номер телефону на випадок, якщо хтось буде шукати представників ТВК.

Новоград-Волинська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Брониківської та Піщівської ОТГ, також працювала лише до обіду.

Взагалі не працювала Ємільчинська районна виборча комісія, яка відповідає за прийом подань від кандидатів у депутати до Ємільчинської ОТГ. Комісія розташована у приміщенні районної державної адміністрації. У телефонній розмові голова комісії Світлана Сокирко підтвердила, що комісія не працює, а подання від кандидатів вона приймає «у телефонному режимі», оскільки перебуває на лікуванні в обласному центрі, секретар комісії – за кордоном, а заступник – на основному місці роботи. Голова комісії також заявила, що вони працюють безкоштовно, тому й не проявляють жодного інтересу до роботи.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що сьогодні, 8 жовтня, останній день, коли кандидати у депутати до рад об’єднаних територіальних громад можуть зробити подання на своїх представників у дільничих виборчих комісіях. Крім того, ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 3 статті 28 Закону України «Про місцеві вибори»за рішенням виборчої комісії голова, заступник голови, секретар або в разі їх відмови інші члени територіальної виборчої комісії (загальною кількістю не більше трьох осіб), дільничної виборчої комісії (загальною кількістю не більше двох осіб) протягом виборчого процесу можуть виконувати свої повноваження у виборчій комісії на платній основі на підставі цивільно-правового договору між ними і виборчою комісією. Зазначені особи на цей період увільняються від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи зі збереженням стажу роботи.

Відповідно до частини 8 статті 29 Закону України «Про місцеві вибори» у разі систематичного невиконання головою або заступником голови чи секретарем покладених на нього обов’язків територіальна або дільнична виборча комісія може звернутися до виборчої комісії, яка її утворила, з мотивованим рішенням про його (їх) заміну, якщо за це проголосувало не менше двох третин від складу комісії. Голова, заступник голови або секретар виборчої комісії можуть особисто подати власноручно написану заяву про складення своїх повноважень до виборчої комісії, що утворила відповідну виборчу комісію. Зазначене рішення чи заява підлягають обов’язковому розгляду в порядку, передбаченому частиною дев’ятою цієї статті. Рішення про припинення повноважень голови, заступника голови або секретаря виборчої комісії не є підставою для припинення повноважень зазначених осіб як членів відповідної виборчої комісії.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення