На Житомирщині поліцейські викрили "мисливців" за металом. ФОТО

02.11 10:48    
В обласному центрі дільничні офіцери поліції викрили раніше судимого житомирянина, який потягнув з чужого подвір’я металеві предмети. А у Хорошівському районі місцевий житель обікрав домоволодіння односельчанки. Поліція розпочала кримінальні провадження. Водночас перед настанням зимового періоду поліцейські закликають дачників також подбати про безпеку заміських будинків.

1 листопада до поліції звернувся 30-річний житель обласного центру із повідомленням про те, що з території його домоволодіння якийсь незнайомець поцупив металеві листи.

Дільничні офіцери поліції встановили особу крадія та розшукали 41-річного раніше судимого жителя м. Житомира. Чоловік як раз на тачці віз викрадений метал до пункту прийому металобрухту. У вчинені крадіжки він зізнався.

За чинним законодавством за таємне заволодіння майном чоловікові може загрожувати покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 3 років.
Того ж дня до Хорошівського відділення поліції звернулася пенсіонерка із заявою про крадіжку з належного їй обійстя у с. Жовтнівці.
На місці поліції поліцейські з’ясували, що у домоволодіння злодій потрапив, пошкодивши вікно. З приміщення виніс побутові речі з металу та алюмінієвий посуд. Сума збитку склала близько тисячі гривень.

Ужитими заходами правоохоронці встановили причетність до крадіжки 31-річного місцевого жителя, в якого викрадені предмети було вилучено.
Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення може обернутися чоловікові ув’язненням на строк від 3 до 6 років.

Разом з тим поліцейські зазначають, що найперше від охочих поживитися за чужий рахунок потерпають дачники, чиї заміські обійстя у зимовий період залишаються без господарського нагляду. Відтак правоохоронці нагадують про необхідність вжиття попереджувальних заходів для убезпечення майна, що зберігається у будинках. Такі способи захисту, як забори, замки та решітки, звісно, не завадять. Але якщо вони не досить надійні, то розраховувати на них не доводиться. Навісні замки встановлювати взагалі не рекомендується: їх наявність говорить про явну відсутність господарів, що приваблює потенційних злодіїв.
Деякі дачники використовують як прийом відлякування ефект присутності (увімкнене радіо, розчищений від снігу ґанок і т.п.). Інші ж навпаки заколочують вікна хрест навхрест, створюючи повну ілюзію закинутого помешкання, сподіваючись, що їх дачна ділянка не приверне уваги.

Однак найперше правило дачника: не залишати на осінньо-зимовий період у дачних будиночках цінні та вартісні речі. Зберігання запасів овочів і консервації також є фактором ризику. А якщо все-таки речі зберігаються на дачі, то необхідно укріпити двері та вікна дійсно надійними пристроями та решітками.
Не залишайте ваші заміські будинки без нагляду на весь зимовий період. Навідуйтесь до садиб час від часу або домовтеся із дачними сусідами про можливість почергових таких поїздок.

Якщо ж ви виявили красномовні ознаки чийогось перебування у будинку або на території садиби, а також відсутність речей, що там зберігалися, відразу ж повідомте до поліції. Ваші адекватні та негайні дії допоможуть правоохоронцям швидко розшукати і затримати злодіїв.
На Житомирщині поліцейські викрили "мисливців" за металом. ФОТО

На Житомирщині поліцейські викрили "мисливців" за металом. ФОТО

На Житомирщині поліцейські викрили "мисливців" за металом. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Сьогодні 09:54
На Харківщині вночі ворожа артилерія спричинила 3 пожеж ...
Сьогодні 09:50
У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятува ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення