Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність надання в оренду понад 896 га землі вартістю більше 9 млн грн

Прокуратура Житомирщини довела в апеляційній інстанції незаконність надання в оренду понад 896 га землі вартістю більше 9 млн грн

06.12 09:50    
За апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області рішенням суду скасовано накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення понад 896 га землі у Ємільчинському районі. Також суд скасував відповідні договори оренди та зобов’язав повернути землю.

Установлено, що у листопаді-грудні 2013 року наказами Головного управління Держземагентства у Житомирській області надано фізичній особі дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 896,9 га вартістю понад 9 млн грн в оренду для ведення фермерського господарства. У подальшому, у січні 2014 року затверджено проекти та укладено договори оренди 31-ї земельної ділянки.

Однак зазначені накази є незаконними, оскільки всупереч вимогам земельного законодавства, площа для ведення фермерського господарства надана не єдиним масивом. Також орендар не обґрунтував можливостей обробітку такої значної площі земельних ділянок та діяльності фермерського господарства.

Крім цього, земельні ділянки фактично були отримані не для ведення фермерського господарства, а для використання їх приватним підприємством без проведення земельних торгів та отримання позитивних висновків обов’язкової державної експерти землевпорядної документації.

Прокуратурою Ємільчинського району, з метою усунення порушення вимог земельного законодавства, у січні 2015 року заявлено позов про скасування зазначених наказів і договорів оренди та зобов’язання повернути ці земельні ділянки.

Справа розглядалася судами неодноразово, і, відповідно до останнього рішення Ємільчинського районного суду, у задоволенні позову відмовлено.

Однак, відстоюючи послідовну державницьку позицію, прокуратура області оскаржила незаконне рішення першої інстанції в апеляційному суді Житомирської області, який доводи прокуратури визнав обґрунтованими та
задоволив позов у повному обсязі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення