В лісопереробний комплекс Коростенського лісгоспу «вдихнули» нове життя

В лісопереробний комплекс Коростенського лісгоспу «вдихнули» нове життя

14.12 17:28    
Бачити перспективу в кожній справі та працювати однією командою - такі орієнтири ставить перед своїм колективом Володимир Бадзян,директор державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство».

«Я один без вас – нічого не зроблю, - не втомлюється він повторювати своїм підлеглим, отож маєте усвідомити, що робота кожного – вкрай важлива, кожна дрібниця має вагу. І від того, наскільки добросовісно працюватиме кожен працівник, залежить загальний успіх.»

Лісопереробний комплекс цього підприємства за останніх 10 років перебував то у стані занепаду то на межі закриття. Проте впродовж останніх двох років його все ж зуміли «реанімувати». Ініціював ці перетворення начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.

В кінці минулого року підприємство придбало та запустило в роботу новітню потужну та ефективну лінію з переробки деревини. Таким чином створили 22 нових робочих місця. Сьогодні комплекс працює в дві зміни, дає роботу 40 особам.

В місяць тут переробляють 1,5 тисячі кубічних метрів деревини. На обрізні і необрізні пиломатеріали та заготовки для європіддонів, які виготовляють тут, попит є постійно, адже вся вона – високої якості. Позаяк вітчизняний покупець не в змозі викупити всю продукцію переробки, то значна її частина сьогодні йде на експорт. Так лісгосп заробляє гроші, так потрібні на лісовідновлення, охорону лісу та розвиток підприємства.

«Ми навчали кожного працівника, - згадує начальник лісокомплексу Іван Захарчук. – Той, хто не розуміє, що робота на кшталт «аби день до вечора» тут не проходить, що кожен насамперед має чітко і добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про збереження обладнання та майна, - на підприємстві, як правило, не приживається.»

Окрім встановлення нового обладнання тут провели ще й реконструкцію усіх виробничих та побутових приміщень: замінили вікна, утеплили фасади, відремонтували підлоги, встановили меблі тощо.

Тепер працівники мають достойну заробітну плату, комфортні умови праці, але керівник весь час застерігає їх від пасивності: ні в якому разі не маємо права сказати собі: хай буде, як є, аби не гірше. Хочемо кращого життя – отож щодня мусимо працювати-працювати-працювати…
Креативно підійшли і до зовнішнього вигляду будівель: тепер всі вони мають однакові фасади.

А в найближчих планах реконструкція котельні, ремонт доріг та відновлення роботи їдальні.
Загалом господарський підхід тут відчувається усюди: на територію лісопереробного комплексу сьогодні не тільки не заїде жоден сторонній транспорт, а й навіть не зайде ніхто без спеціальної перепустки. Всі переміщення через прохідну фіксує відеокамера. Аби порядок був у всьому, тут встановили автоматизовану систему контролю пропуску та робочого часу. Тепер майстрам не потрібно фіксувати та обліковувати робочий час кожного працівника – все це робить спеціальна програма.

Є і зовсім цікаві речі: у вхідних дверях, що ведуть в цехи: велике дзеркало. «Це, - багатозначно посміхається керівник лісгоспу, - щоб кожен, хто йде стати до роботи, мав можливість заглянути сам собі у вічі…»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення