Геннадій Зубко відкрив у Бердичеві відновлений міський театр

Геннадій Зубко відкрив у Бердичеві відновлений міський театр

14.01 23:39    
На старий новий рік Бердичів отримав культовий символ змін – відновлений «Міський музично-драматичний театр на Європейській». Децентралізація створила умови для відродження цієї культурної перлини. Проект став можливим завдяки Державному фонду регіонального розвитку і місцевого бюджету.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час відкриття відновленого міського музично-драматичного театру у Бердичеві.

За його словами, на реставрацію і відновлення театру спрямовано 31 183 231,54 грн. Урядовець зазначив, що коштами ДФРР профінансовано 19,25 млн гривень (61,7%), з міського бюджету – 10 млн (32,2%), а також – 2 млн (6,1%) за рахунок субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій.

«Місто Бердичів знову оживає в культурному напрямку. Музично-драматичний театр, який відкривається саме сьогодні, реконструйований завдяки місцевій владі, ДФРР і пріоритету держави саме в розвитку культури. Це той напрямок, що ідентифікує націю, громаду і дає можливість бути європейською державою», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, відкриття культурних закладів сприятиме налагодження комунікації в громаді, і саме головне – її ідентичності і розвитку. «В 2017 році з ДФРР було профінансовано реконструкцію 40 закладів культури. Була відкрита обласна філармонія в Харкові, будинки культури і театри по Україні. Але головне, що це питання вже не тільки обласних центрів і великих міст, а саме громад, які можуть собі дозволити профінансувати не тільки будівництво, а й експлуатацію закладів культури», - зазначив Зубко.

Він відзначив, що театр у Бердичеві незабаром буде приймати гастролі театрів з різних міст України і Європи, і саме тут будуть показані найкращі вистави, постановки і концерти. Також урядовець розповів, що реконструйований театр - інноваційний за оснащенням, але із традиційною автентикою. «Важливо, що будівля відповідає вимогам доступності для людей із особливими потребами. Таким чином ми утверджуємо політику доступності культурного середовища для усієї громади», - підкреслив Геннадій Зубко.

Також у ході поїздки на Житомирщину, урядовець оглянув хід реконструкції майбутнього центру первинної медико-санітарної допомоги у м.Бердичів та міський Центр жінки. «Реформа децентралізації відновлює у містечках, селах і селищах соціальну інфраструктуру. Це – перспектива розвитку і нова якість життя для людей», - підкреслив Зубко.

Довідково:
- Будівля театру збудована 1908 року. У 20-х роках театр приймав Київську трупу Саксаганського, театр Л.Українки, Московський театр драми й комедії, Київський оперний театр, Ленінградське «Криве дзеркало», Московський «Корш»...
- У 1948-му тут грали спектаклі Київського театру ім. І.Франка за участю Наталії Ужвій, Амвросія Бучми, Гната Юри.
- У 1959-му році Бердичівський пересувний український драматичний театр було ліквідовано.
- Протягом 1959-2013 рр. тут був Будинок культури.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення