Коростишівська ОТГ налагоджує системний діалог влади із громадськістю

16.01 17:08    
16 січня 2018 року у відділі освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради представили Молодіжну Громадську Раду, що є консультативно-дорадчим органом та утворилася з метою здійснення координації заходів, пов'язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю, з питань формування та реалізації молодіжної політики та спорту, а також сприяння участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики у сфері сферах життя молоді, координації спільної діяльності молодіжних громадських організацій, що займаються реалізацією молодіжної політики та спорту. Про це поінформувала головний спеціаліст відділу Юлія Вознюк на своїй сторінці у соцмережі.

«Зібралися активні Громадські організації міста Коростишева, які ввійшли до складу Ради. Новостворена Рада обрала голову - Вдовенка Сергія Юрійовича (заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту), заступників голови - Кравченко (Горлова) Олена Володимирівна, Вознюк Юлія Миколаївна, Максименко Дар'я Андріївна та секретаря Ради», - повідомила посадовець.

Також було представлено перший проект Ради - Молодіжний коворкінг-центр «Креатив», який буде безоплатним простором для активної молоді та стане тим комфортним місцем, де молодь буде реалізовувати свої креативні ідеї.

Як зауважила консультант з комунікацій Житомирського РВ Асоціації міст України Світлана Прокоф’єва, це не одноразова акція: Коростишівська ОТГ налагоджує системний діалог влади із громадськістю.
Коростишівська ОТГ налагоджує системний діалог влади із громадськістю

«Механізми участі громадян у вирішенні питань місцевого значення досі не стали повсякденною практикою органів місцевого самоврядування. Серед причин називають і низьку активність мешканців громади, проте на практиці бачимо іншу картину. Влада має використовувати різноманітні форми залучення громадян для налагодження системного діалогу «Влада-громадськість», - зазначила С. Прокоф’єва.

Відтак, підхід Коростишівської ОТГ, що об’єднала 8 місцевих рад, поступовий, але комплексний. Міська влада запроваджує різноманітні інструменти місцевої демократії та консультації з громадськістю: окрім громадських слухань, тут створюють консультативно-дорадчі органи. Сесії Коростишівської міської ради можна переглянути онлайн, на веб-сайті ради діє сервіс «Електронні петиції», представники влади звітують перед громадою на загальних зборах та у соцмережах.
Коростишівська ОТГ налагоджує системний діалог влади із громадськістю

Який буде результат від впровадження різних форм громадської участі у житті громади - покаже час, а вже зараз констатуємо: Коростишівська міська рада та її виконавчі органи прагнуть бути гласними, підзвітними та відповідальними перед громадою.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 09:28
Україна та НАТО працюватимуть над поглибленням співпрац ...
Сьогодні 09:27
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 33-річного харків’яни ...
Сьогодні 09:22
На Вінниччині біля кордону виявили «комфортабельний хос ...
Сьогодні 09:21
На Львівщині прикордонники викрили зловмисницю, яка орг ...
Сьогодні 00:16
Ирина Чебелюк приняла участие в визите, организованном ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення