На Житомирщині активно зростає кількість щеплень проти кору та дифтерії

На Житомирщині активно зростає кількість щеплень проти кору та дифтерії

29.01 10:11    
Протягом останніх трьох тижнів на Житомирщині батьки активно звертаються у медичні заклади за вакцинацією дітей проти кору та дифтерії. Про це повідомляє управління охорони здоров’я ОДА.

За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Березовського та завідувачки кабінету профілактичних інфекційних захворювань поліклініки № 1 КУ «Центральна дитяча міська лікарня м. Житомира» Людмили Головень, це насамперед пов’язано з випадками захворювань на кір у трьох регіонах України.

«До нас зараз на щеплення прийшли практично усі ті, хто не був щеплений роками, хто колись відмовився від вакцинації. Так за три тижні у Житомирі ми зробили 786 щеплень від кору – тобто виконали трьохмісячну норму. І ми вже можемо говорити про те, що у маленьких житомирян вироблено колективний імунітет проти кору, адже відсоток щеплених дітей на сьогодні сягає 83,5% (влітку було 70%)», – зазначила Людмила Головень.

Також батьки активно почали щеплювати діток від дифтерії. Лише у кабінеті щеплень поліклініки №1 ЦДМЛ за день кількість таких щеплень зросла з 10 до 80.

До року дитина повинна мати 3 вакцинації проти дифтерії. А у віці 18 місяців проводиться перша ревакцинація (також вакциною АКДП), у віці 6 років – друга ревакцинація (вакциною АДП).

Починаючи з 16 років і надалі, кожні 10 років проводяться повторні ревакцинації вакциною АДП-М. Тобто разом з профілактикою дифтерії проводиться і профілактика правця.

«У Житомирській області станом на 1 січня 2018 року охоплено щепленнями проти дифтерії у віці 1 року (мають 3 вакцинації) – 48,1% підлягаючих дітей, у віці 18 місяців – 48,2%, у віці 6 років – 88,6%. Шістнадцятирічних дітей щеплено 79,4% від тих, хто підлягав ревакцинації. В області є достатній запас вакцин проти дифтерії. Зокрема, вакцин АКДП – 32 тис. доз, АДП – 21 тис. доз, АДП-М – 63 тис. доз», – зазначає Сергій Березовський.

«Значно зросла кількість бажаючих зробити щеплення БЦЖ проти туберкульозу. Втім зробити більше 20 щеплень за день ми не можемо через те, що техніка введення цієї вакцини найскладніша і потребує чіткого введення вакцини внутрішньошкірно. Батьків з дітками на це щеплення запрошуємо за списками, аби уникнути черг», – коментує Людмила Головень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:22
поліцейські затримали чоловіка, який збував наркотики н ...
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення