Керівництвом прокуратури Житомирської області здійснено виїзні прийоми громадян

23.02 18:06    
Керівництвом прокуратури Житомирської області здійснено виїзні прийоми громадян

У п’ятницю, 23 лютого 2018 року, прокурор Житомирської області Любомир Війтович провів особистий прийом громадян у Житомирській місцевій прокуратурі.

До прокурора області на прийом звернулися 6 жителів Житомира та сіл Житомирського району, який підпадає під юрисдикцію Житомирської місцевої прокуратури.

Звернення громадян стосувалися вирішення проблем різного характеру. Зокрема, житомирянка-пенсіонерка поскаржилася Любомиру Війтовичу на неправомірні дії працівників Держгеокадастру під час вирішення земельного питання.

На тривале досудове розслідування кримінального провадження, у якому її визнано потерпілою (за фактом спричинення тілесних ушкоджень), поскаржилася керівнику обласного відомства інша жителька Житомира.

Скарги ще двох громадян стосувалися невиконання судового рішення, яке набрало законної сили, а також тривалого розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом невиконання рішення суду.

Крім цього, на особистий прийом до прокурора області звернулася жителька Житомирського району щодо підроблення сільським головою рішення сесії сільської ради.

Любомир Війтович уважно вислухав усіх заявників та дав доручення керівнику Житомирської місцевої прокуратури Андрію Грабовичу, за участю якого відбувався прийом, вивчити питання щодо вирішення кожної із порушених проблем відповідно до чинного законодавства. З окремих питань громадянам надано ґрунтовні роз’яснення.

Також у четвер, 22 лютого 2018 року, здійснив виїзд до м. Коростень перший заступник прокурора Житомирської області Олег Василів, де у приміщенні Коростенської місцевої прокуратури провів особистий прийом громадян.

Скарги коростенців, з якими звернулися на прийом до Олега Василіва, стосувалися незадовільного, на їх думку, стану досудового розслідування кримінальних проваджень, недотримання розумних строків розслідування, незаконного встановлення інвалідності держслужбовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування, незаконних дій МСЕК, а також щодо виявлення фактів привласнення керівником місцевого КВЖРЕПу коштів, що надійшли як субсидія.

Виїзний особистий прийом громадян днями також провела заступник прокурора Житомирської області Роксолана Гребенюк.

Заступник прокурора області приймала громадян у смт. Ружин, який належить до юрисдикції Бердичівської місцевої прокуратури.

На прийом до Роксолани Гребенюк з різних питань звернулися 4 жителі райцентру та сіл Ружинського району. Зокрема, жительку с. Мовчанівка турбувало затяжне досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, у якій постраждав її чоловік.

Із своїми наболілими проблемами звернулася 90-річна жителька с. Якимівка – стосовно законності обчислення стажу для нарахування пенсії, а саме про те, що їй не враховано 4-х років трудового стажу за період роботи за кордоном.

Ще двоє заявників - керівник місцевого сільськогосподарського фермерського господарства та сільський голова звернулися з питаннями законності проведення слідчих процесуальних дій у кримінальних провадженнях.

Усі заяви скаржників прийнято та скеровано для розгляду до місцевих прокуратур, окремим роз’яснено чинне законодавство.

Таким чином, з початку року керівництвом прокуратури Житомирської області під час виїзних особистих прийомів прийнято 14 громадян.

Додатково: минулого року керівництвом прокуратури області здійснено 16 виїздів для проведення особистого прийому громадян за місцем їх проживання, з них 5 - прокурором області.

У цілому минулоріч забезпечено право понад 1,5 тис громадян на особистий прийом. Керівниками прокуратур прийнято 357 громадян, з них кожного четвертого - прокурором області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення