У Коростишеві прокурор місцевої прокуратури та старшокласники ліцею дискутували на  тему протидії корупції

У Коростишеві прокурор місцевої прокуратури та старшокласники ліцею дискутували на тему протидії корупції

27.03 14:35    
Органами прокуратури в умовах викликів сьогодення приділяється значна увага питанню запобігання та протидії корупції у суспільстві, адже боротьба з корупцією є одним із найважливіших компонентів побудови правової демократичної держави.

З метою підвищення правової свідомості учнів, нещодавно прокурор Коростишівської місцевої прокуратури Руслан Закіров провів зустріч із старшокласниками Коростишівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - ліцей інформаційних технологій" ім. Л.Х. Дарбіняна, під час якої відбулася дискусія з питань запобігання та протидії злочинності і корупції.

Прокурор наголосив на тому, що негативні наслідки корупції у сферах суспільних, економічних, соціальних та політичних відносин є очевидними. При цьому успіх у протидії зазначеному явищу, зокрема у кримінально-правовому аспекті, не в останню чергу залежить від встановленого законодавством механізму попередження корупційних проявів і викриття осіб, які вчиняють корупційні правопорушення, а також досконалого застосування процесуальних норм у практичній діяльності.

Під час зустрічі Руслан Закіров ознайомив старшокласників із повноваженнями спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції - органів прокуратури, Національної поліції, Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також учням роз’яснено коло суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» та про обмеження, які на них покладаються з метою запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням.

Розповіли ліцеїстам і про реальні заходи з протидії корупції, вжиті Коростишівською місцевою прокуратурою. Зокрема, протягом минулого року місцевою прокуратурою затверджено обвинувальні акти у 5 кримінальних провадженнях за фактами умисного неподання суб’єктами декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за ст. 366-1 КК України. Наразі справи судами розглянуті та особи визнані винними в інкримінованих їм злочинах.

Крім цього, Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у судовому розгляді 46 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатами розгляду яких 38-задоволено.

Підсумовуючи дискусію, Руслан Закіров прокурор зауважив, що успішне подолання корупції в Україні можливе лише за умови нерозривної та одночасної дії двох антикорупційних чинників: нетерпимості суспільства в усіх сферах його життєдіяльності до цього негативного явища і належної роботи всіх уповноважених державних органів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення