Житомирські поліцейські провели масштабні обшуки на Рівненщині. ФОТО

04.05 11:27    
У ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого відразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, 2 травня було проведено санкціоновані обшуки у місцях можливої обробки краденної деревини. До забезпечення слідчих заходів за підтримки підрозділів Національної поліції України та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства залучалось до 400 правоохоронців.
Житомирські поліцейські провели масштабні обшуки на Рівненщині. ФОТО

Про це на прес-конференції 4 травня повідомив начальник Головного управління Нацполіції області В’ячеслав Печененко. Участь у заході також взяли керівник Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства Андрій Курінський та заступник начальника ГУНП – начальник Слідчого управління ГУНП Житомирщини Олександр Радченко.

– Упродовж 2017-2018 років ми мали неодноразові проблемні ситуації і сутички із «чорними лісорубами» у лісах на території Новоград-Волинського району, про що повідомляли до поліції. Прикро, що на сьогодні для певної кількості людей крадіжки лісу перетворилися на потужний тіньовий бізнес. Викриті у результаті нашої спільної з поліцією роботи фігуранти – підпільні переробники деревини з Рівненщини – абсолютний тому доказ, - зазначив Андрій Кузьмінський.

Журналістам розповіли, що Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводиться досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (Грабіж), ч. 1 та ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка лісу), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…), ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу…) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження встановлено близько десятка епізодів злочинної діяльності осіб по незаконним вирубкам лісу на території Городницького лісового господарства Новоград-Волинського району області, починаючи з серпня 2016 по березень 2018. Лише за попередніми підрахунками сума завданих збитків сягає від півмільйона до мільйона гривень.

– Окрім того, встановлено, що правопорушники діяли уночі та у разі виявлення їх працівниками лісової охорони вчиняли опір, застосовуючи фізичну силу та вогнепальну зброю. Такі факти зафіксовані у жовтні-листопаді 2017 року та березні 2018 року, - повідомив начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Так, 6 березня 2018 близько 2.00 під час профілактичних заходів у лісовому масиві поблизу с. Червона Воля, неподалік кордону між Житомирською та Рівненською областями, під час незаконної порубки лісу було затримано трьох осіб, які застосували вогнепальну зброю, здійснивши постріли у сторону поліцейських та працівників лісової охорони. На сьогоднішній день одному з них судом продовжено міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Клопотання поліції про застосування аналогічних заходів до двох інших фігурантів кримінального провадження суд розглядатиме сьогодні, 4 травня.
Житомирські поліцейські провели масштабні обшуки на Рівненщині. ФОТО

2 травня у ході досудового розслідування поліцейськими Житомирщини за підтримки підрозділів Національної поліції України, обласної прокуратури та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства проведено 14 санкціонованих обшуків у с. Борове Рокитнівського району Рівенщини у приватних оселях та на території кількох деревообробних підприємств.

Як зазначив В’ячеслав Печененко, до цих масштабних заходів були залучені загалом до 400 працівників поліції, у тому числі додаткові сили з інших областей і м. Києва, а також поліційні спецпідрозділи. Підрозділом аеротехнічної підтримки НПУ за допомогою безпілотних апаратів проводилось відеоспостереження за заходами з метою своєчасного реагування на ситуацію.

– У результаті вилучено 3 стрічкових пилорамних станки, понад 230 м3 колод деревини дуба та сосни, близько 25 м3 оброблених лісоматеріалів, майже два десятки бензопил та запчастини до них, чорнову бухгалтерію, радіостанції, пістолет, набої до мисливської рушниці та макову солому, - розповів заступник начальника ГУНП – начальник СУ ГУНП Житомирщини Олександр Радченко.

- Заходи із виявлення та припинення незаконних порубок лісу, встановлення причетних до цього осіб та притягнення їх до відповідальності проводяться поліцією Житомирщини постійно та триватимуть й надалі, - наголосив начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.
Житомирські поліцейські провели масштабні обшуки на Рівненщині. ФОТО

Житомирські поліцейські провели масштабні обшуки на Рівненщині. ФОТО

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення