Прикордонники Житомирського загону провели для дітей «День відкритих дверей» та заняття «Захист Вітчизни»

23.06 09:20    
Робота з підростаючим поколінням, як майбутніми захисниками вітчизни є і залишається одним з пріоритетних напрямків в роботі прикордонного відомства. Адже так історично складається, що ціленаправлене патріотичне виховання формує в свідомості молоді такі риси, як любов до Батьківщини, захоплення обраною справою, вірне та віддане служіння українському народу.
Прикордонники Житомирського загону провели для дітей «День відкритих дверей» та заняття «Захист Вітчизни»

Саме з метою військово-патріотичного виховання допризовної молоді, нещодавно, на базі відділу прикордонної служби «Овруч» Житомирського загону охоронці кордону провели «День відкритих дверей» для учнів Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 30. В ході заходу молодим відвідувачам підрозділу було продемонстровано озброєння та техніку, яку прикордонники використовують під час служби з охорони державного кордону. Ознайомлено з умовами побуту та традиціями захисників кордону. Проведено показові виступи інспекторів – кінологів зі своїми чотирилапими помічниками. В ході екскурсійного заходу в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі» прикордонники спільно з працівниками митниці ознайомили школярів з порядком здійснення прикордонно-митного оформлення осіб та вантажів, які перетинають кордон. Також школярі відвідали ділянку, так званого, «зеленого кордону». Тут діти мали змогу ознайомитись з особливостями несення служби прикордонними нарядами по сухопутній ділянці, інженерним та технічним облаштуванням держрубежу.

В ході проведення «відкритих дверей» учні особисто мали змогу відчути себе повноцінними захисниками кордонів України та закарбували гарні спогади в своїй пам’яті та на фотознімках.

Також з метою патріотичної спрямованості допризовників, учора, прикордонники Житомирського загону завітали до вихованців Вищого професійного училища міста Житомир та прийняли участь в навчально-польових зборах в рамках вивчення предмету «Захист вітчизни». Тут, в лісистій місцевості селища Новогуйвинське, де відбувається польовий вихід, охоронці кордону ділились своїми навиками та вміннями із другокурсниками закладу. Учні ВПУ під керівництвом прикордонників відпрацьовували питання тактичної та бойової підготовки. Особлива увага при цьому була звернута підготовці з тактичної медицини та інженерної підготовки. Хлопці та дівчата навчались орієнтуватись на місцевості та вивчали основи поводження зі зброєю.

«Це дуже необхідний захід для наших учнів. Він сприяє правильному усвідомлення молоддю важливості самовиховання, становлення та зайняття активної позиції в житті України» наголосив викладач навчального закладу Андрій Самарцев.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення