На Житомирщині проходитиме Всеукраїнське етно-фешн-шоу «Аристократична Україна»

На Житомирщині проходитиме Всеукраїнське етно-фешн-шоу «Аристократична Україна»

10.07 13:14    
В рамках відродження культурних традицій України, розвитку культурної й народної дипломатії між етносами й національними меншинами, що вважають своєю Батьківщиною Україну та представниками народів, що проживають на території України 28 липня 2018 року на території історико-культурного комплексу «Замок-музей «Радомисль» проходитиме Всеукраїнське етно-фешн-шоу «Аристократична Україна».

Всеукраїнський щорічний фестиваль-показ етнічного, стилізовано-етнічного одягу та аксесуарів був ініційований Ольгою Богомолець у 2016 році.

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» має на меті відродження національних традицій України, розвитку культурної дипломатії між етносами й національними меншинами, що вважають своєю батьківщиною Україну та представниками народів, що проживають на території України.

Програма фестивалю передбачає три секції показу. Перша – дефіле моделей в автентичному вбранні, де будуть продемонстровані оригінальні та відтворені аутентичні строї. Друга секція показу – демонстрація сучасного модного одягу та аксесуарів з етно-мотивами, а також дитяче дефіле. А третя секція – «Сама шила» – де свої роботи на рівні з кращими професійними дизайнерами демонструватимуть народні майстри.

В день фестивалю моделями стануть звичайні українські жінки – дружини загиблих захисників-героїв АТО, які босоніж, йдучи по домотканому лляному полотні демонструватимуть гостям образи від відомих українських дизайнерів, а саме : ТМ Синій Льон, ZETA atelier, Julie Home Line, «Століття краси» та ін.

Ексклюзивні колекції українських головних уборів буде представляти дизайнер Анна Бурмістрова-Проценко, колекцію авторських речей представить – Лариси Арт.
Відтворений автентичний одяг на показі будуть продемонстровані моделями «Центру дослідження і відродження Волині», культурним осередком «Оберіг» у м. Бахмут, етнографічним відділом Житомирського краєзнавчого музею, клубу-студії «Слов’яни»у м. Слов’янська.

Цьогоріч фестиваль буде унікальним, цікавим та сповненим приємними сюрпризами. Під час фестивалю буде проходити ярмарка народних майстрів, в якій братимуть участь майстерні з Київщини, Луцька, Житомирщини, Вінничини, а ще кожен відвідувач зможе взяти участь у майтер-класах, під час яких можна буде дізнатися секрети вишивки та відкрити свій талант за ткацьким станком.

Також в рамках фестивалю відбудеться презентації виставки ікон на ящиках з-під снарядів, набоїв та мін «Ікони під час війни» художників Олександра Клименка та Софії Атлантової.

Етно-фешн-шоу «Аристократична Україна» – це свято української краси, яке щороку збирає всіх, хто щиро любить Україну.

Для довідки:
Замок-музей Радомисль, що розташований на історичному маршруті Віа Регія - це багатофункціональний історико-культурний комплекс. На території розташовано ландшафтний парк, який оточений двома природніми водоспадами та омивається водами ріки Мика. Тут знаходиться єдиний на Житомирщині ірисарій, а також єдина в Україні відновлена середньовічна фабрика із виробництва паперу. Справжньою перлиною комплексу є розташований у ньому єдиний у світі Музей української домашньої ікони з експозицією «Душа України », концертний зал для камерної музики, приміщення для урочистостей, виставок, свят, а також трапезна та бутік-готель Віа Регія.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:18
Львів отримав 10 нових трамваїв за підтримки Європейськ ...
Сьогодні 00:10
Тарас Висоцький: Українські аграрії потребують підтримк ...
Сьогодні 00:09
Слідчі Тернополя затримали продавця наркотиків й оголос ...
Сьогодні 00:06
На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, о ...
Сьогодні 00:02
На Київщині правоохоронці скерували до суду обвинувальн ...
Сьогодні 00:09
Європейська Комісія схвалила План для Ukraine Facility
Сьогодні 00:07
Верещук взяла участь у засіданні Політичного комітету Р ...
Сьогодні 00:05
Університетські лікарні двох медзакладів вищої освіти з ...
Сьогодні 00:03
Рахівчанин намагався переправити через кордон 35-річног ...
Сьогодні 00:01
У Мінінфраструктури обговорили відновлення енергосистем ...
Вчора 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення