На Житомирщині готуються до об’єднання 9 громад

На Житомирщині готуються до об’єднання 9 громад

03.08 16:43    
У чотирьох районах області завершується процес створення ОТГ 9 громад. За інформацією Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, у Бердичівському, Чуднівському, Ружинському та Житомирському районах громади завершують всі необхідні процедури для створення об’єднаних територіальних громад.

У Бердичівському районі буде утворено Гришковецьку ОТГ, яка об’єднає Гришковецьку селищну, Гальчинську, Никонівську, Осиківську, Половецьку, Рейську, Скаківську та Старосолотвинську сільські ради та Райогородоцьку ОТГ у складі Райгородоцької, Андріяшівської, Буряківської, Великоп’ятигірськоїу та Маркушівської сільських рад. Наразі ці громади чекають рішення ЦВК про призначення виборів. Також Мирославська, Райківська, Слободищенська та Швайківська сільські ради вирішили обєднатися у Швайківську ОТГ і громада вже подала документи для отримання висновку ОДА.

У Чуднівському районі створюється Чуднівська ОТГ, яка об’єднає Бабушківську, Будичанську, Дриглівську, Дубищенську, Красногірську, Красносільску, Стовпівську, Турчинівську та Тютюнниківську сільські ради. Громада зараз теж чекає рішення ЦВК про призначення виборів. В цьому ж районі жителі об’єднаються у Вільшанську ОТГ у складі Вільшанську, Бейзимівської, Галіївської, Карповецької та Трощанської сільських рад. Ця громада отримала позитивний висновок облдержадміністрації та проводить остаточні сесії рад.

На території Ружинського району у Вчорайшенську ОТГ об’єднаються Чорнорудківська, Малочернявська, Роставицька, Крилівська, Шпиченецька, Бистріївська, Верхівнянська, Малонизгорецька, Новочорнорудська сільські ради. Громада отримала позитивний висновок ОДА та проводить остаточні сесії рад.

У Житомирському районі створюються дві громади: Березівська ОТГ, яка об’єднає Березівську, Садківську, Василівську та Заможнянську сільські ради, і яка отримала позитивний висновок ОДА та проводить остаточні сесії рад, а також Сінгурівська ОТГ у складі Сінгурівської, Коднянської та Озерянківської сільських рад, яка подала документи для отримання висновку ОДА.

У Новограді-Волинському районі буде утворено Стриївську ОТГ, яка об’єднає Стриївську, Суслівську. Киківську, Киянську сільські ради, і яка подала документи для отримання висновку ОДА.

Окрім цього, Житомирська міська рада теж розпочала процес приєднання села Вереси, і Житомир стане першим обласним центром в Україні, який об’єднається в громаду.

Отже зараз в області вже діє 45 громад, ще 4 чекають на призначення виборів, а 5 завершують процес об’єднання. На вибори в ОТГ 28 жовтня 2018 року мають вийти 9 громад.

Нагадаємо, 26 липня на 17-й сесії депутати проголосували за нову редакцію Перспективного плану формування територій громад області, який передбачає функціонування на Житомирщині 66 об’єднаних територіальних громад.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення