В Олевську буде встановлено пам’ятник Тарасові Бульбі-Боровцю

10.08 16:46    
Як повідомляють в Житомирській обласній організації ВО «Свобода», в Олевську буде встановлено пам’ятник визначному військовому діячеві, засновнику і командиру УПА «Поліська січ» Тарасові Бульбі-Боровцю.

На черговій сесії міської ради, яка відбулася 9 серпня 2018 року, було затверджено Положення «Про конкурс на кращу проектну пропозицію виготовлення погруддя Тарасу Бульбі-Боровцю».

Метою цього конкурсу є виявлення кращих архітектурно-планувальних, інженерно-технічних та економічних проектних пропозицій, ідей і концепцій пам’ятника Тарасу Бульбі-Боровцю.
В Олевську буде встановлено пам’ятник Тарасові Бульбі-Боровцю

«Символічно, що два роки тому в серпні депутати міськради підтримали мій проект рішення "Про присвоєння звання ʺПочесний громадянин міста Олевськʺ Тарасові Бульбі-Боровцю". Цього року стартує конкурс на кращу проектну пропозицію виготовлення пам’ятника командиру УПА "Поліська січ".

Нарешті в Україну повертається герой, який створив на Поліссі справжню Українську армію, той хто щиро вірив, що лише зброєю можна вибороти волю і незалежність для свого народу», – зазначив очільник Олевської районної організації ВО «Свобода» Юрій Ковалінський.

Виконавчий комітет Олевської міської ради ухвалив рішення, що пам’ятник стоятиме у центрі перед Будинком культури на вулиці Свято-Миколаївська.

Заявки на участь будуть прийматися до 12 вересня 2018 року до 18:00, а офіційне оприлюднення результатів конкурсу відбудеться до 24 вересня 2018 року.

Також депутатами було одноголосно затверджено склад конкурсної комісії: перший заступник Олевського міського голови Ніколайчук Олександр, депутат міської ради Коц Віктор, заступник голови Олевської районної організації «Просвіта» Павленко Олександр, голова Олевської районної партійної організації ВО «Свобода» Ковалінський Юрій, головний архітектор громади Пятницький Володимир, начальник відділу культури Олевської міської ради Кльоц Ірина, директор комунального підприємства «Архітектурно-планувальне бюро» Ігнатюк Анатолій.

На встановлення пам’ятника (погруддя) Тарасові Бульбі-Боровцю в Олевську з обласного бюджету вже виділено 150 тисяч гривень.

Сам конкурс буде фінансуватися за рахунок бюджету Олевської ОТГ. Переможець конкурсу отримає грошову нагороду 10 тисяч гривень.

Як ми повідомляли раніше, в місті Олевськ за ініціятиви свободівця, депутата міськради Юрія Ковалінського пройшов Всеукраїнський патріотичний фестиваль «Олевська республіка». Підтримку заходу надав голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», депутат облради Сидір Кізін.

«На весь світ лунає Олевськ, Бульба-Боровець, УПА Поліська Січ, Олевська Республіка. Ми, всі житомиряни, пишаємось тим, що саме ми, а не галичани і не Волинь є батьківщиною УПА. Нам важливо, щоб ми на Поліссі знали своїх героїв, наших поліщуків. Щоб діти у школах, у своєму рідному Олевську знайшли своїх однофамільців, своїх дідів, прадідів, своїх родичів, які були у війську Бульби- Боровця», – додав Сидір Кізін.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення