Пожежники Бердичева захистили «право на землю» жителів міста

09.02 16:59    
Вогонь це не завжди тепло та затишок, інколи він виникає для руйнування та нещасть. Саме тому кожна пожежа в нашому місті Бердичеві це справжнє лихо, яке може спіткати кожного. І добре, що у нас є справжні професіонали, які не бояться кинути виклик палаючій стихії, і ризикуючи власним життям, приборкують полум’я. Але не завжди все залежить саме від їх мужності та праці, іноді на заваді рятівників стоять і інші фактори.

28 січня о 05:27, розпочалася пожежа у приміщенні будинку Бердичівського Бюро Технічної Інвентаризації, яку вдалося вчасно виявити завдяки пожежно-охоронній сигналізації, що обслуговується ТОВ «Допомога». Саме їх наряд першим виїхав перевірити причину спрацювання сигналу тривоги, і відразу ж повідомив пожежну службу про займання. На місце пригоди виїхав повністю весь пожежний караул – 12 чоловік та шість одиниць техніки, серед якої була одна авто драбина та 4 автоцистерни для підвозу води. Однак відразу ж приступити до ліквідації пожежі не було змоги, так як об’єкт знаходився під електричною напругою в 380 Вольт. За нормальних умов пожежна дружина могла б без особливих проблем відключити напругу. Та низька температура повітря (-18 0С) зупинила рятівників по тій причині, що при температурі нижчій за -10 0С в них немає допуску до робіт по знеструмленню об’єктів. Тому згідно планів взаємодії з службою РЕС, було викликано чергову бригаду електриків, які змогли відключити електроенергію аж через 30 хвилин після прийняття сигналу. Свої «оперативні» дії працівники служби РЕСу мотивували складними погодними умовами, а саме – сильно замерзли двері, і вони не могли потрапити в підстанцію для знеструмлення палаючого будинку.

Саме з цих причин локалізація пожежі змогла розпочатися лише о 05:53. Але і тут вогнеборцям довелося зіткнутися з проблемою. Справа в тому, що одна авто цистерна має запас близько двох тонн води, якої при гасінні одним стволом «Б» вистачає лише на 10 хвилин. А таких стволів було чотири. Разом з тим, більшість гідрантів поблизу місця пожежі були повністю закидані снігом, або ж взагалі замерзлі. Машини з порожніми цистернами були вимушені блукати вулицями міста, шукаючи незамерзлі водосховища, що призвело до затягнення часу по ліквідації пожежі, яка на той час вже встигла перекинутися і на приміщення експертної юридичної фірми «Арсенал».

Але все ж завдяки злагодженим зусиллям пожежної дружини вдалося запобігти поширенню пожежі на інші кабінети БТІ, що дало змогу зберегти настільки цінні для міста Бердичева документи та повністю весь земельний архів. Повністю ліквідовано пожежу було лише об 11:02.

Як заявляють самі пожежники, вони могли б впоратися зі своєю роботою, якби пожежні гідранти утримувалися у належному стані. А опікуватися ними повинні працівники водоканалу та об’єктів, біля яких ці гідранти знаходяться.

Дана пожежа ще раз показала, що наше місто не готове до надзвичайних ситуацій, які можуть трапитись. Схоже, ніхто не приділяє уваги таким важливим правилам, як техніка пожежної безпеки.

А причина займання будівлі БТІ буде встановлена після висновку експертів, які вже проводять розслідування цього інциденту.
Автор статті: Денис ЗАРЕМСЬКИЙ


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Бердичев Деловой
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення