В Білокоровицькій ОТГ розвиватимуть соціальну інфраструктуру та кооперацію

В Білокоровицькій ОТГ розвиватимуть соціальну інфраструктуру та кооперацію

12.09 08:26    
Робоча група з розробки стратегії розвитку Білокоровицької ОТГ визначила розвиток соціальної інфраструктури та кооперацію ключовими пріоритетами розвитку громади до 2027 року. Такі операційні цілі команда визначила для запуску економічного зростання у громаді.

«Ми маємо 4 школи, 3 дитсадки, 3 будинки культури, 3 бібліотеки та 4 медичні заклади. Всі ці об’єкти потребують ремонту та відновлення, адже їх робота потрібна громаді. Для того щоб утримувати цю інфраструктуру ми активізуємо роботу по створенню сільськогосподарських кооперативів та молодіжного підприємництва. Це процес тривалий, але іншого шляху немає», - переконаний Сергій Коцур, голова Білокоровицької ОТГ.

Стратегію розвитку команді громади допомагає розробляти Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. 11 вересня відбулось вже 3 засідання робочої групи на якому були сформовані стратегічні цілі, операційні цілі та завдання під які в наступному етапі фахівці ОТГ мають розробити технічні завдання конкретних проектів.

«Ми визначили дві стратегічні цілі – економічний розвиток громади та покращення якості життя в громаді. Це напрямок, куди ми маємо рухатись. А вже технічні завдання конкретних проектів це кроки для досягнення цих цілей. Важливо аби фахівці громади спільно із громадськістю напрацювали якісні та актуальні ідеї», - наголосив Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.

Стратегію громада розробляє до 2027 року і в ній закладає ті пріоритети, які дозволять вирішити ключові проблеми територій та досягти зростання економіки. Разом із фахівцями Житомирського Центру робоча команда відпрацювала декілька десятків ідей завдань та технічних завдань.

«40% території громади покрито лісом, стільки ж сільськогосподарської землі, тому в стратегії ми шукаємо можливості для формування кооперативів, розвитку деревопереробки та іншого підприємництва. Крім того, ми маємо досить багато вільної нерухомості, яку може використовувати бізнес та мешканці для своїх потреб, і , звісно, це приноситиме гроші до бюджету», - розповіла Марина Гречко, фахівець Білокоровицької ОТГ.

Наступний етап розробки стратегії – це ярмарок ідей. До листопада всі ідеї та технічні завдання проектів команда опрацює і до кінця 2018 року стратегія розвитку Білокоровицької ОТГ буде завершена.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:08
Поліцейські розшукують підозрюваного у замаху на умисне ...
Сьогодні 00:07
В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого ...
Сьогодні 00:06
Судитимуть трьох осіб, які за 10,5 тис дол переправляли ...
Сьогодні 00:06
Генпрокурор та Голова Представництва Дитячого фонду ООН ...
Сьогодні 00:02
На Тернопільщині слідчі оголосили підозру працівнику аг ...
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення