Як житомиряни віддають шахраям десятки тисяч гривень

13.09 15:49    
Днями жителька Чуднівщини віддала шахраєві понад 26 тисяч гривень, аби допомогти синові, який нібито потрапив в автопригоду. Поліцейські, розслідуючи подібні факти ошуканств, радять громадянам не вірити в подібні історії, а телефонувати на «102».

12 вересня до Чуднівського відділення поліції звернулась 78-річна жителька району із повідомленням про шахрайство. Пенсіонерка розповіла, що минулого дня до неї на мобільний номер зателефонував незнайомець. Чоловік повідомив про серйозну ДТП, в яку потрапив її син і тепер терміново потребує коштів на лікування. Крім того, він має відшкодувати збитки жінці, на яку нібито вчинив наїзд.

Співрозмовник зголосився швидко приїхати додому до переляканої жінки, аби передати кошти її синові. Чоловік зауважив, що потрібно близько 3 тисяч доларів США, однак, коли почув у відповідь, що такої суми немає, повідомив, що можна обійтися і меншою. У розпачі пенсіонерка зібрала та віддала всі заощадження, 26,5 тисяч гривень, незнайомцеві.

І тільки за кілька годин, зв’язавшись із сином, з’ясувала, що її ошукали.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Разом з тим, поліцейські зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою «добродіїв», ні в якому разі не можна вірити. Правоохоронці звертаються до жителів Житомирщини із застереженням:

- у разі, якщо вам повідомляють про потрапляння рідної людини у ДТП, раптове захворювання, затримання поліцією тощо, уточніть усі відомості, у тому числі, де саме знаходиться ваш родич. Після цього зателефонуйте самі до відповідного закладу (лікарні, поліції), з’ясуйте всі обставини;

- спробуйте зв’язатись із людиною, про яку йдеться, або з кимось, хто може бути поруч – рідними, друзями, сусідами тощо;

- ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим тощо незнайомим людям. Усі питання фінансового характеру вирішуйте тільки через банківські установи;

- жодним чином не погоджуйтесь на умови незнайомців, особливо якщо вони вимагають терміново сплатити кошти. Відразу повідомте на номер «102» - вас намагаються ошукати!

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення