Геннадій Зубко відкрив інноваційний Біотехнологічний ліцей «Радовель»

Геннадій Зубко відкрив інноваційний Біотехнологічний ліцей «Радовель»

15.09 16:43    
Впровадження нової якості освіти для наших дітей – пріоритетне питання для України. Ми створили Нову українську школу, розбудовуємо Новий освітній простір за принципами комфортності, безпеки, безбар’єрності, енергоефективності і сучасного мотивуючого дизайну. Адже, наша мета єдина - дати однаково якісну освіту всім дітям, незалежно від того де вони живуть – у невеличкому Радовелі чи у Києві. Про це на відкритті Біотехнологічного ліцею «Радовель», що на Житомирщині, заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогоднішнє відкриття надсучасного ліцею – це в першу чергу заслуга громади, яка згуртувалася заради майбутнього. Завдяки приватним інвестиціям Михайла Весельського та ініціативності місцевих мешканців - школа, яка була відкрита 32 роки тому, цього року отримала не просто нове обличчя, вона отримала нове життя. Яскрава, комфортна, енергоефективна із усім необхідним сучасним обладнанням і майстернями. З усіма необхідними можливостями для навчання дітей з особливими потребами. Я дякую Михайлу за сміливість реалізовувати дуже амбітний проект, відповідальність і об’єднання громади навколо мрії! Це справжня мрія школярів, батьків і вчителів. І це є насправді найголовнішою інвестицією в наших дітей і їхнє майбутнє», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, 70 дітей з села Радовель і навколишніх сіл, які цього року підуть навчатися у ліцей, дають можливість говорити про майбутнє школи і її перспективи стати опорним закладом. Також важливими питанням є розбудова необхідної інфраструктури. В Радовелі вже збудовано житло для вчителів, які працюватимуть в ліцеї, амбулаторія, спортивна інфраструктура тощо.

«Житомирщина вже є лідером децентралізації. ОТГ в області вже охоплюють більше 60% території області і понад 40% населення. В результаті фінансової децентралізації обласні бюджети збільшилися більше ніж у 5 разів. Зробити громади сильними і успішними – це мета реформи, яку Президент України розпочав у 2014 році. І сьогодні ми бачимо цей результат по всій країні – школи, ЦНАПи, Центри Безпеки, амбулаторії», - зазначив Зубко.

Нагадаємо, реконструкція ліцею за кошти мецената Михайла Весельського розпочата у липні 2017 року і завершена у вересні 2018 року. У ліцеї проведено повну термосанацію (замінено покрівлю, вікна і двері на енергозберігаючі), опалення (кожен поверх опалюється окремо), вентиляцію, утеплено фундамент шляхом облицювання камінням), замінено електромережу, облаштовано санвузли та душові кабіни, проведено капітальний ремонт усіх приміщень школи. Усі класи, спортивну залу, актову залу, майстерню, гончарну майстерню, клас танців та боротьби оснащено сучасними меблями виробництва Німеччини. Більшість кабінетів обладнано комп’ютерами, інтерактивними панелями. Побудовані очисні споруди, проведено благоустрій на 4,805 кв. м території.

Освітній процес у ліцеї умовно поділений на три основні напрямки, які сприятимуть повноцінному розвитку дітей.

Перший - академічне навчання. Додатково акцент робиться на вивченні декількох іноземних мов. Обов’язковою для всіх є англійська та додатково дві мови на вибір.

Другий напрямок - посилений фізичний розвиток дітей (створені всі умови для того, щоби фізична активність стала повсякденною улюбленою звичкою дітей). Крім обов’язкових уроків із фізичної культури, вони можуть обирати вид активних занять, що їм більше до душі - футбол, баскетбол, спортивні чи сучасні танці, тхеквондо тощо.

Третій напрямок - трудове виховання. Діти навчатимуться гончарній справі, біотехнології, практичному програмуванню, матимуть заняття в майстернях по металу та дереву.

Велика увага приділяється впровадженню новітніх технологій.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення