Житомиряни продовжують потрапляти на гачок шахраїв

23.09 09:57    
Упродовж тижня кілька жителів області повірили шахраям та втратили власні кошти. Поліцейські закликають полісян бути особливо уважними під час здійснення фінансових операцій.

18 вересня до Коростенського відділу поліції звернувся 27-річний житель райцентру із повідомленням про зникнення з його банківського рахунку понад 9 тисяч гривень.

Як з’ясували поліцейські, кілька днів тому на мобільний чоловіка зателефонував незнайомець та назвався працівником фінансової установи. Він повідомив про спробу стороннього втручання до його банківського рахунку, відтак запропонував провести певні операції, аби «посилити захист». Співрозмовник вивідав у заявника конфіденційні дані, що дозволило йому провести операцію із перерахунку чужих коштів.

За кілька днів схожа неприємність трапилася із 52-річною жителькою райцентру. До жінки також зателефонував незнайомець, повідомивши про спробу зняття коштів з її рахунку сторонньою особою. Під приводом надання допомоги у вирішенні проблеми, він дізнався у жінки всі конфіденційні дані. Тільки із смс-повідомлення, що надійшло з фінансової установи, вона зрозуміла, що з її банківського рахунку зникли 24 тисячі гривень.

Днями 27-річний бердичівлянин вирішив придбати мопед та, знайшовши відповідне оголошення у інтернет-мережі, переказав 2300 гривень у якості завдатку за ще не отриманий товар. Однак за кілька днів, не дочекавшись омріяного двоколісника, звернувся до поліції. Схожа історія трапилася 15 вересня і з 33-річним жителем Малинського району. Чоловік «подарував» шахраєві 2400 гривень. Через кілька днів він звернувся до поліції.

Нині у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до злодіяння.

Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути вкрай обачними у фінансових питаннях.

Пам’ятайте, що конфіденційні дані щодо ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть банківським працівникам. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-код картки, CVV-код тощо. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Не надавайте особистої інформації про номер банківської картки, рахунку, номер телефону, «прив’язаний до картки», особливо, якщо спілкуєтесь по телефону із незнайомою людиною або даєте оголошення в інтернет-мережі.

Намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Будьте обачними. Не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок!

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення