В ІРЦ на Житомирщині встановлюють сильні сторони дитини, – директор Коростишівський закладу

В ІРЦ на Житомирщині встановлюють сильні сторони дитини, – директор Коростишівський закладу

30.11 14:31    
На Житомирщині вже четвертий інклюзивно-ресурсний центр проводить комплексну оцінку дітей з особливими освітніми потребами. У Коростишівському ІРЦ за три тижні плідної роботи з батьками вже обстежили 30 дітлахів. Для кожної дитини розробляється програма індивідуального розвитку.

«За перші три тижні роботи провели обстеження 30 дітей. Не всі діти, батьки яких звертаються до центру, мають особливі освітні потреби. Для деяких достатньо провести одне-два заняття з фахівцем для правильної вимови, наприклад. У нас в центрі батьки можуть отримати безкоштовну консультацію, обстеження та заняття зі спеціалістами для своїх дітей», – розповідає директор Коростишівського ІРЦ Алла Гребенюк.

Наразі в Коростишівському ІРЦ працює практичний психолог та дефектолог.

Алла Гребенюк розповідає, що Коростишівський ІРЦ повноцінно почав працювати з жовтня 2018 року. Наразі фахівці центру займаються здійсненням комплексної оцінки дітей та розробкою програм їх розвитку. До цього тривав ремонт приміщення центру, наповнення меблями та дидактичними матеріалами.

«Ми закупили багато матеріалів та іграшок, що спрямовані на розуміння кольору, форми, розміру. Це різноманітні сортери, кубики, пазли. Крім готових іграшок, ще й самі створюємо навчальний матеріал. Адже не завжди певні предмети підходять для навчання конкретної дитини. Все дуже індивідуально», - наголошує директор закладу.

За її словами, працівники центру багато уваги приділяють роботі з батьками дітей з особливими потребами, проводять консультації, інформаційно-роз’яснювальну роботу. Для дітей, які пройшли комплексну оцінку, складають індивідуальну програму розвитку дитини.

«Ще не всі розуміють, що в центрі не встановлюють діагнози, а визначають сильні сторони дитини. Та надають батькам рекомендації щодо індивідуального розвитку їх дитини», - зауважує Алла Гребенюк.

Нагадаємо, що на Житомирщині вже створили 29 інклюзивно-ресурсних центрів. Мережа таких закладів допоможе батькам дітей з особливими потребами краще зрозуміти особливостей своїх дітей, отримати фахові консультації та обстеження, а також забезпечити дитину розвиваючими заняттями зі спеціалістами. Комплексну оцінку дітей здійснюють в Овруцькому, Новогуйвинському, Новоград-Волинському та Коростишівському ІРЦ. Починають працювати з дітьми в Житомирському, Коростенському, Романівському та Ушомирському ІРЦ. В інших новостворених інклюзивно-ресурсних центрах оголошені конкурси на посади вузькопрофільних фахівців. В ІРЦ мають бути психологи, логопеди, дифектологи та реабілітологи

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення