Виявлено факт зловживання службовим становищем командиром військової частини, яка дислокована на Житомирщині

08.01 14:05    
На початку 2019 року військовою прокуратурою Центрального регіону України забезпечено принципове реагування на правопорушення, здійснені офіцерами Збройних Сил України при виконанні обов’язків військової служби.

Враховуючи останні події в державі на базах, складах та арсеналах протягом 2015-2018 роках, військовою прокуратурою Центрального регіону України систематично приділяється увага питанням дотримання вимог зберігання зброї та боєприпасів. А порушення порядку пропуску, охорони, зберігання озброєння, ракет та боєприпасів створює істотний ризик виникнення пожеж, неконтрольованих вибухів, а також вчинення диверсійних дій.

Так, офіцерами військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України, виявлено факт зловживання службовим становищем підполковником Збройних Сил України, командиром військової частини, яка дислокована на Житомирщині.

Установлено, що будучи військовою службовою особою, підполковник ЗСУ незаконно надав наказ допустити на технічну територію підпорядкованої йому військової частини (де зберігаються боєприпаси) цивільний транспортний засіб без передбаченого пропускного режиму на особливих і режимних об’єктах, чим порушив порядок пропуску, охорони, зберігання озброєння, ракет та боєприпасів.

За результатами виявлення зазначеного факту військовою прокуратурою Житомирського гарнізону складено та направлено до суду протокол щодо вказаного підполковника ЗСУ за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172 - 13 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем»).

Завдяки принциповій позиції військової прокуратури Житомирського гарнізону, командира вказаної військової частини судом визнано винним та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також на початку 2019 року військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрито 4 офіцерів на вживанні алкоголю та перебуванні на військовій службі в стані сп’яніння.

Так, 04.01.2019 в ході спільного виїзду військових прокурорів Чернігівського гарнізону з представниками Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку до військової частини, дислокованої в смт Гончарівське Чернігівського району виявлено заступника начальника штабу військової частини, командира і заступника командира танкової роти та командира взводу, які перебували в стані алкогольного сп’яніння. Вказані офіцери, будучи керівниками під час навчань на полігоні, повинні особисто контролювати дисципліну підлеглих військовослужбовців. Подібне ж порушення порядку несення військової служби могло призвести до надзвичайних подій із особовим складом та виникнення інших ризиків.

У зв’язку з викладеним, щодо кожного з зазначених офіцерів окремо складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 172 – 20 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скеровано до Чернігівського районного суду Чернігівської області.

На даний час предметом вивчення є роль командування військової частини в забезпеченні статутного порядку в підпорядкованих підрозділах та можливого приховування фактів інших правопорушень з метою забезпечення стану військової дисципліни в частині.

Забезпечення законності при виконанні обов’язків військової служби та додержання вимог Статутів Збройних Сил України є одним із пріоритетів, що постійно знаходиться в полі зору військових прокурорів Центрального регіону України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення