Зниклого семикласника з Житомирщини знайшли... аж у Почаєві

21.01 14:15    
14-річний житель Коростенського району, якого понад тижня розшукували правоохоронці, знайшовся у Тернопільській області. 20 січня хлопчика повернули на Житомирщину оперативники поліції. Нині підлітка у лікарні обстежують медики. З ним і його родиною працюють ювенальні інспектори.

Про зникнення свого 14-річного сина до Коростенського відділу поліції повідомила його мати 13 січня. За словами жінки, хлопець ще кілька днів тому пішов до друга, однак до того часу не повернувся. Одразу ж мати не заявила про тривожну подію, оскільки її син і раніше залишав домівку й самостійно повертався через деякий час.

– Про сім’ю відомо, що вона перебуває на обліку у соціальних службах. Батько зниклого хлопця разом зі старшим сином їздять на заробітки до столиці. Мати має схильність до зловживання алкоголем. Сам хлопчик навчається у 7 класі місцевої сільської школи. Раніше уже були повідомлення про залишення ним домівки. Матір притягувалась до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дитини, - розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Розшукуючи зниклого підлітка, поліцейські встановили коло спілкування хлопчика і з’ясували, що він міг податись у подорож, у тому числі й іншими регіонами. За таких обставин на допомогу у розшуку неповнолітнього поліцейські закликали громадськість і направили орієнтування з прикметами хлопця у сусідні області.

Врешті через тиждень розшукуваний вийшов на зв'язок з одним із своїх товаришів.

– Були отримані відомості, що хлопець знаходиться на Тернопільщині. Для перевірки у м. Почаїв виїхали оперативники нашого підрозділу, які й встановили його місцеперебування і повернули підлітка на Житомирщину, - повідомив начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.

Нині хлопець знаходиться у лікарні, де його обстежують медики. Водночас і з ним, і з його родиною працюють ювенальні поліцейські і працівники соціальної служби. Відносно матері знову складено адміністративні матеріали за ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці вкотре закликають громадян уважніше ставитись до своїх батьківських обов’язків. Не забувайте поцікавитись, де знаходиться і чим займається ваша дитина у той чи інший час доби. Цікавтесь колом її друзів та інтересів. Спілкуйтесь із шкільними вчителями і зважайте на їх зауваження щодо змін у поведінці чи навчанні ваших дітей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення