На Житомирщині керівника комунального підприємства та директора білоцерківського товариства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

На Житомирщині керівника комунального підприємства та директора білоцерківського товариства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

28.01 22:09    
Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості керівника комунального підприємства, а також складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та заволодіння нею чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі.

У понеділок, 28 січня 2019 року, за погодженням із процесуальним прокурором, керівнику одного із комунальних підприємств Житомирської міськради повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Посадовця підозрюють у тому, що він, не перевіривши факт поставки спеціального автомобіля з поливальним обладнанням для прибирання вулиць, перерахував 780 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунок приватного товариства.

Ще одному фігуранту кримінального провадження – директору товариства з обмеженою відповідальністю, що у м. Біла Церква Київської області, 24.01.2019 повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч. 1ст. 366КК України.

Йдеться про те, що директор цього товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, під приводом виконання договору постачання зазначеного спецавтомобіля, скориставшись недбалим ставленням до виконання своїх службових обов'язків керівника комунального підприємства Житомирської міської ради, заволоділа грошовими коштами на загальну суму 780 000 гривень, які були перераховані товариству.

Незаконну оборудку зловмисників викрито завдяки спільним скоординованим діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління Головного управління Нацполіції в області та Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення