Токарів для черняхівського підприємства «Даніко» готуватиме Рівненський ЦПТО служби зайнятості

Токарів для черняхівського підприємства «Даніко» готуватиме Рівненський ЦПТО служби зайнятості

11.02 10:36    
Вперше на Житомирщині навчання безробітних організується за індивідуальною формою з елементами дистанційного. Теоретичний матеріал, який відповідно до програми складатиме всього 15% навчальних годин, слухачі проходитимуть з викладачем в онлайн режимі, решту часу – виробнича практика на підприємстві. Таку форму підготовки кадрів на замовлення роботодавців, як найбільш оптимальну, обрали обласна служба зайнятості та Рівненський центр профтехосвіти. Цей державний навчальний заклад – один з 11-ти в Україні, які підпорядковані державній службі зайнятості. Надає освітні послуги за 56 професіями й здійснює, зокрема, підготовку робітників високого рівня кваліфікації з технологічно складних професій.

6 лютого, розпочали навчальний процес за такою новою формою два токарі – майбутні працівники черняхівського металообробного підприємства з іноземними інвестиціями «Даніко». Безпосередньо на підприємстві відбулась і перша ознайомча зустріч організаторів навчання та викладача зі слухачами й керівництвом підприємства. На початку комерційний директор «Даніко» Віктор Іваницький провів екскурсію виробництвом для гостя з Рівного Сергія Вітошка за участю начальника відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості Алли Загацької та директора Черняхівської районної філії Олени Пашинської. Затим відбулось знайомство з майбутніми токарями - Михайлом Кісілем та Юрієм Васильченком. Саме цих двох хлопців відібрали «даніківці» з числа безробітних як потенційних працівників.

Під час обговорення організаційних питань навчального процесу Віктор Іваницький пояснив методику відбору кадрів з числа новачків, яка вироблена за десятиріччя співпраці зі службою зайнятості. Знайомство з претендентами з числа безробітних відбувається на ярмарках вакансій чи презентаціях підприємства, які систематично проводить центр зайнятості. Зацікавлених у працевлаштуванні спочатку беруть на тимчасові роботи аби придивитись, затим залучають до навчання, а вже після виробничої практики й вирішується питання їх зарахування в колектив.

- З нинішніх майже двохсот працівників – менше десяти були прийняті вже підготовленими до роботи, з попереднім досвідом. Всіх інших ми підшуковували й навчали, здебільшого спільно зі службою зайнятості. Чотири групи верстатників широкого профілю підготувало для нас вище професійне училище м.Житомир. Однак після реформування системи профтехосвіти таких фахівців вже ніде готувати – зазначив В.Іваницький.

А.Загацька розповіла, що торік не вдалось зібрати групу слухачів, які б поїхали на навчання у Рівне на кілька місяців. Тому було знайдене таке компромісне вирішення проблеми – навчання безпосередньо на підприємстві, де є можливість онлайн-спілкування з викладачами з Рівного та набуття практичних навичок за робочим верстатом. Таку практику підготовки кадрів за запитами роботодавців Житомирщини, як запевнив директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко, збираються поширювати.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення