Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

04.04 09:51    
3 квітня відбулось засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року. Участь у засіданні взяли перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, заступник голови облдержадміністрації Роман Щебетов, в.о.директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктор Градівський, представники ОТГ, експерти Програми «ULEAD з Європою», депутати та громадськість.
Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

Заходи з розробки Стратегії розвитку Житомирської області має бути реалізовано відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регіональної політики», постанов Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 385 «Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року», від 11.11.2015 № 932 «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 31.03.2016 року N 79 «Про затвердження Методики розроблення, проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації регіональних стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації».

Після розроблення та узгодження Стратегії регіонального розвитку її повинні затвердити на сесії обласної ради наприкінці поточного року. Наразі фахівці Мінрегіону спільно з групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» проводять цикл навчальних та інформаційних заходів. До складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Житомирської області увійшли представники влади, депутати, представники бізнесу, науковці та громадськість. Написана Стратегія має базуватися на засадах смарт-спеціалізації та активізації міжрегіонального співробітництва.

«Щоб підготувати якісний стратегічний документ стосовно регіонального розвитку, необхідно залучення не тільки якомога ширшого кола депутатів та представників влади, а також долучити бізнес та науковців. Кожний учасник процесу має взяти на себе відповідальність за кінцевий документ та безпосередньо долучатися до написання Стратегії», - зазначив національний експерт Програми «ULEAD з Європою» Петро Мавко.

«Я переконаний, що тут зібрались люди, яким не байдуже, які мають на меті зробити наш регіон успішним. Ми багаті ресурсною та сировинною базою. Ми маємо покроково розписати план розвитку області, щоб економічні показники регіону стали найкращими в Україні, а рівень життя людей підвищився. Мають працювати економіка, мають залучатися інвестиції, мають відкриватися нові підприємства та створюватися нові робочі місця. Мене тішить, що голови ОТГ, громадськість, депутатський корпус обласної ради розуміють це і підтримують цю ідею. Ми маємо поставити велику амбітну мету та окреслити план заходів для реалізації стратегії не на папері, а в житті», - наголосив Сергій Крамаренко.
Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

Розпочато роботу над розробкою Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2027 року

за інформацією сайту обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення